Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Český export prochází od roku 2014 zatěžkávací zkouškou. Bude letos lépe?

Český export prochází od roku 2014 zatěžkávací zkouškou. Bude letos lépe?

Publikováno: 11.6.2015
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Na jaře roku 2014 byly uvaleny první sankce proti Rusku. Vývozci i financující banky musí velmi pečlivě vyhodnocovat, zda s vývozem do Ruska pokračovat a případně jak. Pokuty za nedodržování sankcí jsou velké, reputační riziko ohromné. A do toho přišlo dramatické oslabení a rozkolísanost kurzu rublu.

Celý článek (autor: Jana Ševčíková, místopředsedkyně Komise pro exportní financování České bankovní asociace (ČBA) a Team Leader Export Finance ČSOB, a.s.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Since 2014 Czech exports have been subjected to a further load test. Will things be better this year?

The first sanctions were imposed against Russia in spring 2014. Exporters and financing banks must be very careful when assessing whether exports to Russia should continue and how. Fines for not observing the sanctions are big and the reputational risk is huge. This was followed by the dramatic weakening and unstable exchange rate of the rouble.

Чешский экспорт с 2014 года проходит очередное испытание. Будет в этом году лучше?

Весной 2014 года были введены первые санкции против России. Экспортёры и финансирующие банки теперь обязаны очень серьёзно взвешивать, продолжать ли экспорт в Россию и на каких условиях. Штрафы за невыполнение санкций очень велики, риск потерять репутацию огромен. И к этому следует ещё добавить драматическое ослабление рубля.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (60x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...