Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Ekologická investice na energetice TAMEH v huti ArcelorMittal Ostrava úspěšně spěje ke konci – začínají profuky kotle

Ekologická investice na energetice TAMEH v huti ArcelorMittal Ostrava úspěšně spěje ke konci – začínají profuky kotle

Publikováno: 16.11.2015
Rubrika: Tiskové zprávy, Lidé-Věci-Události

V areálu ArcelorMittal Ostrava budou od 16. listopadu probíhat krátkodobé profuky kotle K8, které skončí nejpozději 11. prosince. Jedná se o čištění kotle související s ekologickou investicí na snížení emisí oxidu dusíku. Po dobu profuku dochází ke zvýšení hlukové zátěže, proto huť profuky omezí pouze na pracovní dny a délku 30-40 minut, přičemž očekává maximálně šest opakování. Předem se za vzniklý hluk omlouvá.

Klíčová slova: ArcelorMittal, snížení emisí, profuky kotle

Podle aktuálních odhadů proběhne v období od 16. listopadu do 11. prosince pět až šest profuků kotle. Konečný počet bude záviset na jeho průběžné čistotě – kotel se musí před spuštěním vyčistit, tzv. profouknout. Dokud není dostatečně čistý, nelze jej zapojit do systému výroby energie. Aby se co nejméně narušoval klid v okolí ArcelorMittal Ostrava, omezí huť frekvenci profuků na jeden denně, a to pouze v pracovní dny v době mezi 6:00 a 18:00 hodin.

„Rádi bychom se předem omluvili za vzniklý hluk, který bohužel nelze omezit žádnými technickými prostředky. K operacím na kotli přistoupíme s maximální pozorností a rychlostí, abychom zkrátili trvání každého profuku  na 30 - 40 minut,“ uvádí Barbora Černá Dvořáková, tisková mluvčí ArcelorMittal Ostrava.

Probíhající profuky souvisejí s miliardovou ekologickou akcí na energetice, kde huť vybavuje tři uhelné kotle technologií na snížení emisí oxidu dusíku, tzv. denitrifikací. Spolu s odsířením čtyř kotlů a novým fluidním kotlem, který se právě na energetice staví, představuje denitrifikace jednu ze tří ekologických investic v hodnotě tří miliard korun. Tyto investice přispějí k dalšímu snížení vlivu na životní prostředí.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je jediným výrobcem silničních svodidel a elektrotechnické oceli v Česku. Kromě tuzemského trhu prodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají 7 500 zaměstnanců. Průměrná mzda v roce 2014 činila 35 124 Kč. Společnost vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. S předstihem snížila vliv výroby na životní prostředí nad rámec požadavků EU a letos dokončí 13 dotovaných investic do nadstandardní ekologizace v hodnotě 3,1 miliardy korun. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A.G.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (68x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (68x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (61x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...