Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    ArcelorMittal Ostrava přispěla technickým školám v regionu téměř půl milionu korun

ArcelorMittal Ostrava přispěla technickým školám v regionu téměř půl milionu korun

Publikováno: 17.12.2013
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Ostrava, 3. prosince 2013 – ArcelorMittal Ostrava klade i letos důraz na podporu technického vzdělávání. Vyhlásila grantové řízení, do kterého mohly střední školy zaměřené na výuku techniky v Moravskoslezském kraji přihlašovat své projekty. Komise složená s technických pracovníků a zástupců vedení kunčické huti vybrala projekty čtyř středních škol, které obdržely celkem 457 tisíc korun na nákup výukových pomůcek a vybavení vzdělávacích prostor.

„Podpora technického vzdělávání je pro budoucí působení naší firmy klíčová. Bez technicky vzdělaných odborníků se neobejdeme, proto jsme rádi, když můžeme studentům pomoci usnadnit získávání teoretických i praktických znalostí,“ uvedl Tapas Rajderkar, generální ředitel společnosti ArcelorMittal Ostrava při předávání šeků školám.

Střední škola technická a dopravní ve Vítkovicích obdržela od ArcelorMittal Ostrava částku 118 908 korun na nákup školicího kufru VDO DTCO 1381. Speciální kufr poslouží k seznámení žáků s funkcemi tachografu – zařízení, které průběžně graficky zaznamenává rychlost silničního vozidla. Z daru huť podpořila také účast školy na veletrhu „Učeň, středoškolák a vysokoškolák“.

Střední škola elektrotechnická v Ostravě získala 91 254 korun na vybavení učebny fyziky. Díky daru z ArcelorMittal Ostrava mohla zakoupit notebook i konfigurovaný baliček senzorů, který obsahuje například ampérmetr, voltmetr, siloměr, hlukoměr, teploměry nebo tlakové čidlo. Pomůcky zvýší atraktivnost výuky fyziky a usnadní pedagogům názornou demonstraci přírodních jevů. Z daru bude navíc financováno školení pedagogů.

Studenti Vítkovické střední průmyslové školy budou moci díky příspěvku od ostravské huti využívat výukové systémy pneumatických a hydraulických obvodů. Ty jim pomohou lépe pochopit teorii i praxi strojírenských a hutních oborů. Na výukový systém obdržela škola od huti šek ve výši 108 tisíc korun.

Střední průmyslová škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky ve Frýdku-Místku získala 138 700 korun na vybavení víceúčelového sálu a účast školy na veletrhu „Učeň, středoškolák a vysokoškolák“.

Rozvoj středního a vysokého školství orientovaného na hutní a strojní obory je v Moravskoslezském kraji mimořádně důležitý.  ArcelorMittal Ostrava proto tuto problematiku řeší komplexně a spolupracuje nejen se základními, středními a vysokými školami v regionu, ale pomáhá při získávání praktických zkušeností také pedagogům technických oborů. Vzdělávání je jednou z oblastí, na kterou se ArcelorMittal v rámci společenské odpovědnosti dlouhodobě zaměřuje.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají přes 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie
Ing. Magda Dirgasová, ředitelka Vítkovícké střední průmyslová školaIng. Tomáš Fuhrer, ředitel SŠ elektrotechnickéMgr. Miroslav Dočkal, ředitel SŠ technické a dopravní Ostrava-Vítkovice

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (60x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...