Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Klasické    Záložní teplárna je vybavena moderními kotli

Záložní teplárna je vybavena moderními kotli

Publikováno: 4.5.2016, Aktualizováno: 15.5.2016 19:04
Rubrika: Klasické

V článku jsou popsány důvody a průběh komplexní rekonstrukce plynové horkovodní kotelny v lokalitě Ostrava-Jih, která funguje jako zálohování výkonu zdroje Elektrárny Třebovice pro potřeby tepelné soustavy dvou částí Ostravy, a to Jižní město a Poruba. Blíže jsou přiblíženy hlavní technologie, čili kotel Bosch nebo termohydraulická odbočka - anuloid.

Klíčová slova: Třebovice, Bosch

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Auxiliary heating plant equipped with state-of-the-art boilers

The reasons and course are described in the article of the complex reconstruction of the gas hot-water boiler plant at the location of Ostrava-Jih, which runs as an auxiliary output source for the Třebovice Power Plant to meet the needs of the heating system of two districts of Ostrava, which are Jižní město and Poruba. It takes a closer look at the main technology, i.e. the Bosch boiler or thermohydraulic branch – annuloid (ring-like segment).

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (38x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...
Dodávka kotle pro nový superkritický blok v Elektrárně LedviceDodávka kotle pro nový superkritický blok v Elektrárně Ledvice (37x)
Obecně se říká, že kotel je srdcem každé tepelné elektrárny. A to nejen z důvodu, že generuje páru, která pohání ostatní...
Paroplynová elektrárna KA26 od společnosti Alstom - Odpověd na současné potřeby trhu je dodávka optimalizované elektrárny na klíč (37x)
Firma Alstom zaujala na energetickém trhu pozici dodavatele elektrárny na klíč. Tato pozice umožňuje Alstomu spojit znal...