Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    ÚJV Řež, a. s.: Zvyšujeme bezpečnost jaderných elektráren

ÚJV Řež, a. s.: Zvyšujeme bezpečnost jaderných elektráren

Publikováno: 8.1.2015, Aktualizováno: 9.1.2015 19:45
Rubrika: Jaderné

V podmínkách energetického sektoru naší země zaujímá jaderná energetika jednoznačně dominantní úlohu. Na jaře roku 2011 se však stala bezpečnost a spolehlivost jaderné energetiky v Evropě hlavním společenským tématem. Ve velké míře k tomu přispěly události v jaderné elektrárně Fukušima v Japonsku během a bezprostředně po vlně tsunami, která způsobila jaderné elektrárně velké problémy. Česká republika je jednou ze zemí Evropy, která přesto i nadále podporuje výrobu elektřiny ve svých jaderných elektrárnách a navíc zvažuje jejich rozšíření.

Klíčová slova: jaderná energetika, JE Fukušima

Celý článek (autoři: Petr Vomáčka, ÚJV Řež, a. s., Břetislav Mikel, ÚPT AVČR, v.v.i., František Urban, NETWORK GROUP, Radek Helán, NETWORK GROUP) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

ÚJV Řež, a. s.: Raising the safety of nuclear power plants

In 2013 launched ÚJV Řež, a. s., in collaboration with and companies NETWORK GROUP, Ltd. with the support of SÚJB the project Ministry of Interior ČR No. VG2013201524 named New method of measuring the response of the containment structure to ensure the safety of nuclear power plants as well as in case of severe accidents, which is engaged in developing a system for measuring the shape changes containments in nuclear power plant Temelín.

UJV Řež, a. s.: Повышение безопасности АЭС

В 2013 г. начал UJV Řž a. s., в сотрудничестве с UPT AVČ, v.v.i. и компании NETWORK GROUP, s.r.o. поддержки SUJB решения проекта MVČ №. VG2013201524 имени Новый метод измерения отклика в конструкции защитной оболочки, чтобы обеспечить безопасность атомных электростанций, а также в случае тяжелых аварий, которая занимается разработкой системы для измерения форма меняется оболочек в атомной электростанции Темелин.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (69x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (46x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Korejská společnost KHNP plánuje dostavět české jádro s lokálními firmami. Pozvala je i k zahraničním projektům (37x)
Korejská společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) uspořádala v Praze první Česko-korejské fórum dodavatelů pro ...