Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Kontroly svaru č. 94, 95 kolektorů parogenerátoru jaderné elektrárny Temelín

Kontroly svaru č. 94, 95 kolektorů parogenerátoru jaderné elektrárny Temelín

Publikováno: 11.4.2016
Rubrika: Energetické strojírenství

Na základě oprav kolektorů parogenerátoru v Ruské federaci probíhají na jaderné elektrárně Temelín ve spolupráci s firmou ÚJV Řež a CNIITMASH činnosti vedoucí k rozšíření a kvalifikaci nových metod zkoušení těchto svarů.

Klíčová slova: ÚJV, Temelín, kolektory

Celý článek (autor: Viliam Kopál, ČEZ a.s.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Inspektions of welds no. 94,95 steam generator collectors on npp temelín

Based on numerous steam generator collectors repairs performed in the Russian Federation, activities leading to the expansion and qualification of new methods for testing these welds take place at the Temelin nuclear power plant in collaboration with NRI Rez and CNIITMASH.

Контроль сварных швов № 94, № 95 коллекторов парогенераторов атомной электростанции Темелин

На основе реконструкции коллекторов в Российской Федерации на атомной электростанции Темелин в сотрудничестве с Научно-исследовательским институтом UJV Řžи фирмой CNIITMASH проходят работы, ведущие к расширению и квалификации новых методов контроля сварных швов.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (63x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (47x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...