Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Teplárnu v Plané, poskytující podpůrné služby, pohání motory Rolls-Royce

Teplárnu v Plané, poskytující podpůrné služby, pohání motory Rolls-Royce

Publikováno: 18.5.2015
Rubrika: Teplárenství, Kogenerace, decentrální energ.

První kogenerační jednotka na zemní plyn v regionu Tábor a Sezimovo Ústí provozuje čtyři výkonné „medium-speed“ plynové motory společnosti Rolls-Royce. Dodávají téměř 37 MW elektřiny a tepla místním provozům i domácnostem. Motory, které jsou konstruovány a vyráběny na montážní lince Bergen Engines společnosti Rolls-Royce v Norsku, významně přispívají k ekologické budoucnosti regionu i celé země.

Klíčová slova: kogenerační jednotka, zemní plyn, Rolls-Royce

Celý článek (autor: Nina Felicitas Kunziová, Bergen Engines AS e-mail: nina.kunzi@rolls-royce.com www.rolls-royce.com/bergen) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Roll-Royce motors drive the power plant in Planá that provides supporting services

The first cogeneration unit for natural gas in the region of Tábor and Sezimovo Ústí operates four Rolls-Royce high-performance “medium-speed” gas motors. They supply almost 37 MW of electricity and heat to local operations and households. The motors, which are constructed and manufactured on a Rolls-Royce Bergen Engines assembly line in Norway, significantly contribute to the environmental future of the region and entire country.

Теплоэлектростанция в Плане, которая предоставляет вспомогательные услуги, использует моторы Роллс-Ройс

Первая когенерационная единица, работающая на природном газе в регионе Табор и Сезимово Усти, использует четыре мощных „edium-speed“ газовых мотора компании Rolls-Royce. Теплостанция производит и поставляет почти 37 MW электричества и тепла местному производству и домашним хозяйствам. Моторы, которые сконструированы и произведены на монтажной линии Bergen Engines компании Rolls-Royce в Норвегии, вносят весомый вклад в улучшение экологической ситуации в регионе и во всем мире.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (39x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Kogenerace s fluidním zplyňováním biomasy a odpadů (37x)
Tento příspěvek v úvodu shrnuje obecné možnosti kogenerace v návaznosti na technologii atmosférického fluidního zplyňová...
Modernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapaModernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapa (33x)
Teplárna závodu Synthesia, a.s. "Zelená louka" zahájila provoz v letech 1953 a 1954. Je provozována celoročně a spolu s ...