Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Další úspěch Doosan Škoda Power v Polsku

Další úspěch Doosan Škoda Power v Polsku

Publikováno: 8.4.2014
Rubrika: Energetické strojírenství

Doosan Škoda Power, dceřiná společnost Doosan Group, zkušený dodavatel moderních technologií a služeb pro energetiku, získala zakázku na dodávku parní turbíny a generátoru o maximálním výkonu 88 MW pro polskou společnost Mondi Świecie S. A. Objem zakázky se pohybuje v řádech stovek milionů korun.

Klíčová slova: Doosan, parní turbína, generátor

Turbosoustrojí je součástí jednoho z klíčových rozvojových projektů Mondi Świecie SA  a bude vyrábět elektřinu a procesní páru pro jednu z největších papíren v Polsku. Vzhledem k využití biomasy (odpadní dřevo a papírový odpad) jako paliva tak bude jedním z největších výrobců energie z biomasy v tomto regionu Polska.

Kromě parní turbíny a generátoru zajistí Doosan Škoda Power rovněž další subdodávky, např. řídicí systém turbíny a kondenzátor, a provede instalaci na klíč včetně uvedení do provozu. To je plánováno na druhou polovinu roku 2015.

Doosan Škoda Power v poslední době trvale navyšuje podíl instalovaného výkonu v oblasti kombinované výroby elektrické energie a tepla v Polsku. V říjnu 2013 podepsala kontrakt na zařízení strojovny s parní turbínou Škoda 65 MW pro Tauron CIEPŁO - Zakład Wytwarzania Tychy. V realizaci je rovněž dodávka strojovny s parní turbínou Škoda 55 MW pro elektrárnu Nowa v Dabrowa Gornicza a zařízení strojovny s parní turbínou Škoda 160 MW pro největší paroplynovou elektrárnu s kogenerací Stalowa Wola o celkovém výkonu 450 MW.

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator vrámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.                                                                     

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Do funkce GŘ Kovosvit MAS se vrací Filip Winkelhofer (43x)
Dnes, 19. 9. 2016, bylo oznámeno zaměstnancům i obchodním partnerům Kovosvit MAS, že do funkce generálního ředitele se v...
Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vznikuStrojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vzniku (38x)
Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vzni...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (37x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...