Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Pro zákazníka cokoli: Siemens dodá turbíny „plug and play“

Pro zákazníka cokoli: Siemens dodá turbíny „plug and play“

Publikováno: 26.11.2013, Aktualizováno: 5.2.2014 15:28
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Brněnský Siemens vyrobí pro ruskou společnost Acron turbínu „plug and play“. Během čtyř týdnů odpojí starou turbínu a na původní základy bez modifikací nainstaluje a uvede do plného provozu novou turbínu. Termín je nezbytné dodržet, neplánovaná odstávka navíc v podobných provozech stojí až milion dolarů na den.

Klíčová slova: Siemens, turbína

Společnost Acron, významný výrobce amoniaku, se rozhodla pro modernizaci svých závodů ve městech Dorogobuž a Velky Novgorod v Rusku. „Přestože v provozech dosud pracovaly turbíny jiného výrobce, výběrové řízení vyhrály brněnské turbíny Siemens, a to díky příznivé ceně, a zároveň účinnosti o cca 15% vyšší,“ řekl Vladimír Štěpán, ředitel brněnského závodu Siemens.

Realizace nových turbín bude trvat zhruba rok, ale samotnou výměnu původních turbín za nové musí Siemens stihnout v průběhu plánované čtyřtýdenní odstávky. Během této doby musí brněnští turbínáři odpojit stávající stroj, na jeho místo postavit novou turbínu, kterou pak zapojí. „Nejedná se o jednoduchý úkol. Body připojení olejového systému, systémů regulace a ochran jsou pevně dané a nová turbína se na ně musí přesně napojit,“ dodal Vladimír Štěpán.

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 123 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2012 obrat 32,5 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz a http://www.siemens.com.

 Siemens, s.r.o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery zajišťuje služby pro celý životní cyklus průmyslových parních turbín. Více než sedm set odborníků zde pracuje ve vývoji, konstrukci, výrobě, obchodu a servisu, a to nejen v Brně, ale i v zahraničních lokalitách, kde instalují turbíny přímo u zákazníků. První turbína byla v závodě vyrobena v roce 1903, tedy více než před sto lety. Siemens vstoupil do závodu v roce 2003.

 

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

   

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (71x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (49x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (45x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...