Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Finančním ředitelem divize Smart Grid společnosti Siemens se stal Jiří Krátký

Finančním ředitelem divize Smart Grid společnosti Siemens se stal Jiří Krátký

Publikováno: 23.5.2013
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Vedení skupiny Siemens Česká republika rozšířil Jiří Krátký, který byl jmenován finančním ředitelem divize Smart Grid. Ve funkci je zodpovědný za finanční řízení divize, plánování, controlling, reporting a řízení obchodních případů po obchodně-ekonomické stránce.

Jiří Krátký (40) pracuje pro společnost Siemens již deset let. V dceřiné společnosti Siemens Engineering začal pracovat v roce 2004 jako ekonomický vedoucí úseku Technického zabezpečení budov a podílel se na dodávkách elektrotechnologií například pro pražské nákupní centra Galerie Butovice či Nákupní centrum Eden. V roce 2006 byl jmenován ekonomickým ředitelem divize Energetika a spolupracoval na realizaci výstavby vodní elektrárny v pražské Troji, nebo paroplynové elektrárny v pákistánském městě Muridke. V roce 2009 přešel do mateřské společnosti Siemens, s.r.o. na pozici ekonomického vedoucího úseku Energy Automation divize Smart Grid a od roku 2011 se podílel na komplexní obnově Elektrárny Tušimice II.
Jiří Krátký vystudoval ekonomiku na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Ve svém volném čase se věnuje manželce a dvěma dětem, se kterými rád sportuje. Mezi jeho oblíbené sporty patří turistika, jízda na kole a lyžování.

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 123 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2012 obrat 32,5 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.
Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz a http://www.siemens.com.

Divize Smart Grid společnosti Siemens dodává poskytovatelům elektřiny a síťovým operátorům, průmyslovým podnikům, složkám infrastruktury a městům výrobky a řešení pro inteligentní a flexibilní síťovou infrastrukturu. Aby byly splněny rostoucí energetické potřeby, dnešní a budoucí sítě musí integrovat neustále více zdrojů obnovitelné energie a zajistit obousměrné energetické a komunikační toky. Inteligentní sítě pomáhají zajistit výrobu a použití elektřiny efektivně a na vyžádání. Další informace naleznete na webové stránce http://www.siemens.cz.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (63x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Zdeněk Bauer se stal jednatelem společnosti E.ON Česká republikaZdeněk Bauer se stal jednatelem společnosti E.ON Česká republika (58x)
Novým jednatelem společnosti E.ON Česká republika se v polovině července stal Zdeněk Bauer. Posílí tak dosavadní vedení ...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (56x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...