Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Siemens dodá parní a spalovací turbíny do Thajska

Siemens dodá parní a spalovací turbíny do Thajska

Publikováno: 14.11.2013, Aktualizováno: 5.2.2014 15:29
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály
  • Celkový objem zakázky přesahuje 8 miliard korun
  • Malí výrobci energie využijí podpůrný vládní program
  • Celkový výkon spalovacích turbín je více než 1000 MW, parních 210 MW

Divize Siemens Energy dodá 20 průmyslových spalovacích turbín a 5 průmyslových parních turbín do Thajska. Spalovací turbíny budou vyrobeny ve Švédsku, parní v Brně. Turbíny budou vyrábět tepelnou a elektrickou energii v několika kombinovaných cyklech po celém Thajsku. Celkový objem zakázek pro Siemens, včetně instalace a najetí zařízení je více než 8 miliard korun. Zákazníkem jsou nezávislí výrobci energie producers Amata B. Grimm Power Limited (ABP) a SSUT Co. Ltd. & PPTC Co. Ltd.

Klíčová slova: Siemens, spalovací turbíny, parní turbíny

Zakázka je součástí třetí fáze thajského vládního programu na podporu malých výrobců energie. Podmínkou čerpání podpůrného programu je, že alespoň 5% vyrobené tepelné energie bude dodávat průmyslovým zákazníkům ve formě páry nebo horké vody. Elektrárna tak plní částečně i roli teplárny, což zvyšuje celkové využití paliva.

Siemens od roku 2010 získal v Thajsku zakázky na dodávku 20 spalovacích turbín, z nichž 18 bylo uvedeno do provozu. Brněnský závod v tomto období úspěšně dokončil dodávku 5 parních turbín thajským zákazníkům.

 

Parní turbína

 

Spalovací turbína

Pro další informace k tématu brněnského závodu  a parních turbínách řady SST-400 se obracejte na www.siemens.cz/turbines, o spalovacích turbínách na www.siemens.com/energy/SGT-800

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 122 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2012 obrat 32,5 miliard Kč.

S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz a http://www.siemens.com.

Siemens, s.r.o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery zajišťuje služby pro celý životní cyklus průmyslových parních turbín. Více než sedm set odborníků zde pracuje ve vývoji, konstrukci, výrobě, obchodu a servisu, a to nejen v Brně, ale i v zahraničních lokalitách, kde instalují turbíny přímo u zákazníků. První turbína byla v závodě vyrobena v roce 1903, tedy více než před sto lety. Siemens vstoupil do závodu v roce 2003.

 

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

     

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (74x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (48x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (46x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...