Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Brněnský Siemens investuje do výroby parních turbín

Brněnský Siemens investuje do výroby parních turbín

Publikováno: 14.10.2008, Aktualizováno: 19.4.2009 19:13
Rubrika: Energetické strojírenství, Tiskové zprávy

Siemens Industrial Turbomachinery dokončil první fázi rozšiřování výroby průmyslových parních turbín v Brně. V minulém obchodním roce investoval do strojního vybavení více než 150 milionů korun.

Siemens Industrial Turbomachinery Brno zažívá v posledních letech dynamický rozvoj. Zatímco před čtyřmi lety v závodě vyrobili nebo opravili 13 parních turbín, za uplynulých dvanáct měsíců to bylo 35. Díky aktuálním investicím se kapacita závodu zvýší na 55 turbín ročně. „Poptávka po průmyslových parních turbínách z Brna neustále roste,“ říká ředitel závodu Eduard Palíšek. „Rozhodli jsme se proto výrazně investovat do zařízení výroby a samozřejmě k novým strojům hledáme i nové spolupracovníky,“ dodal. Jen do výroby brněnský Siemens přijme dalších 130 pracovníků. Již v posledních dvou letech zde přitom našly uplatnění více než dvě stovky nových zaměstnanců nejrůznějších profesí. S více než osmi stovkami zaměstnanců tak bude závod jedním z největších zaměstnavatelů v Brně.
Výrobní hala průmyslových parních turbín se za jeden rok rozšířila například o nové horizontální CNC stroje, moderní obráběcí centra na lopatky, karusel, měřící přístroje a žíhací pec. Součástí investic byla i zásadní rekonstrukce olejové zkušebny a podstatné rozšíření pracoviště finální montáže turbín.
Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické a elektronické koncerny. Společnost zaměstnává zhruba 400.000 odborníků, kteří vyvíjejí a vyrábějí produkty, navrhují a instalují komplexní řešení na míru dle požadavků zákazníků a nabízejí širokou paletu služeb dle jejich individuálních potřeb. Siemens nabízí svým zákazníkům ve 190 zemích inovativní technologie a komplexní know-how. Společnost byla založena před 160 lety a působí v oblastech informace a komunikace, automatizace a pohony, energetika, doprava, zdravotnictví a osvětlení. V obchodním roce 2006/2007 (skončil 30. září 2007) společnost Siemens dosáhla tržeb 72,4 miliard EUR a čistého zisku 3,9 miliardy EUR.
Zastoupení společnosti Siemens v České republice bylo obnoveno v roce 1990. V současné době patří Siemens s více než 18.500 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v ČR. V obchodním roce 2006/2007 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat téměř 68,8 miliard Kč. Siemens v České republice působí v těchto hlavních oblastech: automatizace a řízení, doprava, energetika, informace a komunikace, osvětlení a zdravotnictví.
Více informací najdete na internetových adresách www.siemens.com a www.siemens.cz .
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...