Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Pro zákazníka cokoli: Siemens dodá turbíny „plug and play“

Pro zákazníka cokoli: Siemens dodá turbíny „plug and play“

Publikováno: 26.11.2013, Aktualizováno: 5.2.2014 15:28
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Brněnský Siemens vyrobí pro ruskou společnost Acron turbínu „plug and play“. Během čtyř týdnů odpojí starou turbínu a na původní základy bez modifikací nainstaluje a uvede do plného provozu novou turbínu. Termín je nezbytné dodržet, neplánovaná odstávka navíc v podobných provozech stojí až milion dolarů na den.

Klíčová slova: Siemens, turbína

Společnost Acron, významný výrobce amoniaku, se rozhodla pro modernizaci svých závodů ve městech Dorogobuž a Velky Novgorod v Rusku. „Přestože v provozech dosud pracovaly turbíny jiného výrobce, výběrové řízení vyhrály brněnské turbíny Siemens, a to díky příznivé ceně, a zároveň účinnosti o cca 15% vyšší,“ řekl Vladimír Štěpán, ředitel brněnského závodu Siemens.

Realizace nových turbín bude trvat zhruba rok, ale samotnou výměnu původních turbín za nové musí Siemens stihnout v průběhu plánované čtyřtýdenní odstávky. Během této doby musí brněnští turbínáři odpojit stávající stroj, na jeho místo postavit novou turbínu, kterou pak zapojí. „Nejedná se o jednoduchý úkol. Body připojení olejového systému, systémů regulace a ochran jsou pevně dané a nová turbína se na ně musí přesně napojit,“ dodal Vladimír Štěpán.

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 123 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2012 obrat 32,5 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz a http://www.siemens.com.

 Siemens, s.r.o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery zajišťuje služby pro celý životní cyklus průmyslových parních turbín. Více než sedm set odborníků zde pracuje ve vývoji, konstrukci, výrobě, obchodu a servisu, a to nejen v Brně, ale i v zahraničních lokalitách, kde instalují turbíny přímo u zákazníků. První turbína byla v závodě vyrobena v roce 1903, tedy více než před sto lety. Siemens vstoupil do závodu v roce 2003.

 

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

   

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (60x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Dodávky čerpacích zařízení v rámci dostavby 3. a 4. bloku JE Mochovce (58x)
SIGMA GROUP a.s. se sídlem v Lutíně figuruje v rámci dostavby 3. a 4. bloku slovenské jaderné elektrárny Mochovce (MO34)...
Kyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 letKyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 let (56x)
Kyslík je při výrobě oceli stejně nepostradatelný jako hlavní suroviny koks a železná ruda. V září roku 1962 jej začala ...