Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Klasické    Levné teplo z tepelných čerpadel není zdaleka zadarmo …

Levné teplo z tepelných čerpadel není zdaleka zadarmo …

Publikováno: 23.1.2015
Rubrika: Klasické

Krajská energetická agentura Moravskoslezského kraje (KEA) již na konci prázdnin letošního roku upozornila na podezřele levné nabídky alternativních dodavatelů tepelných zdrojů, zejména tepelných čerpadel. V poslední době se však dále množí prezentace firem, které lákají na zaručeně levnější způsoby vytápění a odpojení od tepláren. Nabízejí zaváděcí ceny tepla, ale předávají i zavádějící informace a porovnání nákladů na vytápění a ohřev vody.

Klíčová slova: KEA, tepelné zdroje, čerpadla

Celý článek (autor: Ing. Martin Novosad, Krajská energetická agentura, Moravskoslezského kraje, o.p.s, www.keamsk.cz) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Cheap heat from heat pumps is far from free …

The Regional Energy Agency Moravian-Silesian Region (REA) had already drawn attention at the end of this year’s holiday season to the suspiciously cheap offers made by alternative suppliers of heat sources, especially heat pumps. However, recently presentations are on the rise of companies attracting customers to a guaranteed cheaper way of heating and disconnection from power plants. They offer introductory heat prices, but also pass on misleading information and comparisons of heating and water heating costs.

Дешевое тепло тепловых насосов совсем не такое дешевое ...

Краевая энергетическая агенция Моравскослезского края (КЕА) уже в конце каникул этого года обратила внимание на подозрительно дешевые предложения альтернативных поставщиков тепла, особенно тепловых насосных станций. В последнее время продолжаются многочисленные презентации фирм, которые заманивают потребителей гарантированными низкими затратами на отопление и советуют отсоединиться от теплоцентрали. Предлагают стартовые цены на тепло, а также передают исходную информацию и сравнивают расходы на отопление и обогрев воды.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Paroplynová elektrárna KA26 od společnosti Alstom - Odpověd na současné potřeby trhu je dodávka optimalizované elektrárny na klíč (39x)
Firma Alstom zaujala na energetickém trhu pozici dodavatele elektrárny na klíč. Tato pozice umožňuje Alstomu spojit znal...
Dodávka kotle pro nový superkritický blok v Elektrárně LedviceDodávka kotle pro nový superkritický blok v Elektrárně Ledvice (37x)
Obecně se říká, že kotel je srdcem každé tepelné elektrárny. A to nejen z důvodu, že generuje páru, která pohání ostatní...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (32x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...