Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Klasické    Generální oprava spalovací turbíny v paroplynovém cyklu (PPC)

Generální oprava spalovací turbíny v paroplynovém cyklu (PPC)

Publikováno: 11.5.2016, Aktualizováno: 12.5.2016 21:01
Rubrika: Klasické

Autor v článku popisuje historii provozu Červený mlýn v Brně, zaměřuje se na přechod z uhelného zdroje na paroplynový cyklus, popisuje jednotlivá technologická zařízení a zaměřuje se především na turbínu. Právě ta bude předmětem generální opravy, která začíná v březnu 2016. V další části se zaměřuje na systém údržby a zmiňuje fakt, že popisovaný zdroj je poskytovatelem podpůrných služeb pro správce České přenosové soustavy.

Klíčová slova: turbína, údržba, přenosová soustava

Celý článek (autor: Ing. Stanislav Bradáč, vedoucí útvaru strojní zařízení, Teplárny Brno, a.s.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Overhaul of the combustion turbine in the combined cycle gas (CGC)

In the article the author describes the history of the plant at Červený mlýn in Brno, focusing on the transition from a coal-fired to a combined cycle gas plant, describing the individual technological equipment and above all on the turbine. This will be the subject of an overhaul to begin in March 2016. The next section looks at the system of maintenance and mentions the fact that the described source provides auxiliary services to the manager of the Czech Transmission System.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Dodávka kotle pro nový superkritický blok v Elektrárně LedviceDodávka kotle pro nový superkritický blok v Elektrárně Ledvice (37x)
Obecně se říká, že kotel je srdcem každé tepelné elektrárny. A to nejen z důvodu, že generuje páru, která pohání ostatní...
Paroplynová elektrárna KA26 od společnosti Alstom - Odpověd na současné potřeby trhu je dodávka optimalizované elektrárny na klíč (36x)
Firma Alstom zaujala na energetickém trhu pozici dodavatele elektrárny na klíč. Tato pozice umožňuje Alstomu spojit znal...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (32x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...