Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    ARAKO spol. s r.o. dodalo kované šoupátko z materiálu 1.4903 (P91)

ARAKO spol. s r.o. dodalo kované šoupátko z materiálu 1.4903 (P91)

Publikováno: 5.11.2013
Rubrika: Firemní zpravodajství, Klasické

Společnost ARAKO z Opavy realizovala mimořádně náročnou zakázku na kované šoupátko S43 DN300/250 PN400 z materiálu 1.4903 (P91).

Podle speciálních požadavků konečného zákazníka z Ruska, kterým byla Južnouralská tepelná elektrárna - blok 2, bylo pro pracovní teplotu 579°C a pracovní tlak 145 bar navrženo a vyvinuto speciálně pro danou zakázku šoupátko DN300/250 PN400 z materiálu P91.

Klíčová slova: Arako, šoupátka, teplárenství

Díky spolupráci obchodu, konstrukce, technologie a samozřejmě výroby bylo šoupátko úspěšně expedováno k plné spokojenosti zákazníka a mezi materiály, ze kterých se vyrábí kovaná šoupátka ARAKO, byly zařazeny rovněž materiály 1.4903 (P91) a 1.6368 (tyto materiály lze používat až do tlaku PN630!).

Pro informaci:

V roce 2008 bylo přijato radou (výborem) ředitelů OAO „OGK-3“ vybudování dvou nových energobloků. Ve shodě s odsouhlaseným (s „РАО ЕЭС“) investičním programem pro OGK-3 bylo zaplánováno spuštění dvou nových energobloků s minimálním výkonem 213,75 MWt pro každý z nich, přičemž první měl být spuštěn do 31. 12. 2011 a druhý do 30. 12. 2012. Na oba dva tyto bloky dodávalo ARAKO šoupátka na míru, to znamená na  projektované pracovní parametry.

Společnost ARAKO spol. s r.o. je výrobcem průmyslových armatur pro jadernou energetiku, tepelná zařízení, chemický průmysl, petrochemii a těžbu a zpracování plynu. Armatury společnosti ARAKO jsou vysoce hodnoceny díky prvotřídní kvalitě a použití v rozličných klimatických a environmentálních podmínkách. Instalovány jsou v mnohých zemích světa, například v Arménii, Brazílii, Číně, Egyptě, Nizozemsku, Indii, Rusku, Švýcarsku, USA nebo ve Velké Británii. Od roku 2007 patří ARAKO do skupiny Atomenergomaš.

Atomenergomaš je divizí energetického strojírenství ruské státní korporace Rosatom a jedna ze špičkových ruských společností v tomto oboru. Atomenergomaš je dodavatelem efektivních komplexních řešení pro jadernou, tepelnou energetiku a také pro těžbu a zpracování plynu a ropy.  Společnost spojuje přibližně 30 významných výrobních, vědeckovýzkumných a inženýringových podniků na území Ruska i za jeho hranicemi.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ERÚ vydal cenová rozhodnutí zohledňující čerstvé notifikace Evropské komiseERÚ vydal cenová rozhodnutí zohledňující čerstvé notifikace Evropské komise (42x)
Energetický regulační úřad (ERÚ) dnes vydal dvě cenová rozhodnutí, cenové rozhodnutí ERÚ č. 9/2016, kterým se mění cenov...
Paroplynová elektrárna KA26 od společnosti Alstom - Odpověd na současné potřeby trhu je dodávka optimalizované elektrárny na klíč (41x)
Firma Alstom zaujala na energetickém trhu pozici dodavatele elektrárny na klíč. Tato pozice umožňuje Alstomu spojit znal...
Předváděcí vůz ESAB opět vyjede na turné po České republice (37x)
Všichni zájemci mohou navštívit předváděcí vůz společnosti ESAB Vamberk, ve kterém bude možné se seznámit s novinkami a ...