Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    ARAKO spol. s r.o. dodalo kované šoupátko z materiálu 1.4903 (P91)

ARAKO spol. s r.o. dodalo kované šoupátko z materiálu 1.4903 (P91)

Publikováno: 5.11.2013
Rubrika: Firemní zpravodajství, Klasické

Společnost ARAKO z Opavy realizovala mimořádně náročnou zakázku na kované šoupátko S43 DN300/250 PN400 z materiálu 1.4903 (P91).

Podle speciálních požadavků konečného zákazníka z Ruska, kterým byla Južnouralská tepelná elektrárna - blok 2, bylo pro pracovní teplotu 579°C a pracovní tlak 145 bar navrženo a vyvinuto speciálně pro danou zakázku šoupátko DN300/250 PN400 z materiálu P91.

Klíčová slova: Arako, šoupátka, teplárenství

Díky spolupráci obchodu, konstrukce, technologie a samozřejmě výroby bylo šoupátko úspěšně expedováno k plné spokojenosti zákazníka a mezi materiály, ze kterých se vyrábí kovaná šoupátka ARAKO, byly zařazeny rovněž materiály 1.4903 (P91) a 1.6368 (tyto materiály lze používat až do tlaku PN630!).

Pro informaci:

V roce 2008 bylo přijato radou (výborem) ředitelů OAO „OGK-3“ vybudování dvou nových energobloků. Ve shodě s odsouhlaseným (s „РАО ЕЭС“) investičním programem pro OGK-3 bylo zaplánováno spuštění dvou nových energobloků s minimálním výkonem 213,75 MWt pro každý z nich, přičemž první měl být spuštěn do 31. 12. 2011 a druhý do 30. 12. 2012. Na oba dva tyto bloky dodávalo ARAKO šoupátka na míru, to znamená na  projektované pracovní parametry.

Společnost ARAKO spol. s r.o. je výrobcem průmyslových armatur pro jadernou energetiku, tepelná zařízení, chemický průmysl, petrochemii a těžbu a zpracování plynu. Armatury společnosti ARAKO jsou vysoce hodnoceny díky prvotřídní kvalitě a použití v rozličných klimatických a environmentálních podmínkách. Instalovány jsou v mnohých zemích světa, například v Arménii, Brazílii, Číně, Egyptě, Nizozemsku, Indii, Rusku, Švýcarsku, USA nebo ve Velké Británii. Od roku 2007 patří ARAKO do skupiny Atomenergomaš.

Atomenergomaš je divizí energetického strojírenství ruské státní korporace Rosatom a jedna ze špičkových ruských společností v tomto oboru. Atomenergomaš je dodavatelem efektivních komplexních řešení pro jadernou, tepelnou energetiku a také pro těžbu a zpracování plynu a ropy.  Společnost spojuje přibližně 30 významných výrobních, vědeckovýzkumných a inženýringových podniků na území Ruska i za jeho hranicemi.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (53x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (48x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (39x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...