Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Společnost ARAKO vyrábí armatury pro ukrajinské jaderné elektrárny

Společnost ARAKO vyrábí armatury pro ukrajinské jaderné elektrárny

V průběhu března dodala opavská společnost ARAKO armatury na ukrajinskou jadernou elektrárnu Rovenská. Na tuto elektrárnu dodává ARAKO své výrobky dlouhodobě. Tentokrát se jednalo o vlnovcové uzavírací ventily A10, A20 a zpětné ventily A30. První letošní dodávka proběhla již v lednu, celková hodnota obou dodávek dosahovala 220 tisíc eur. Rovenská elektrárna je v provozu od roku 1980 a je vybavena čtyřmi jadernými reaktory - dva reaktory jsou typu VVER-440 a dva VVER-1000.

Klíčová slova: ARAKO, armatury

V únoru společnost ARAKO expedovala armatury na další ukrajinskou jadernou elektrárnu, Záporožskou. Také na tuto elektrárnu společnost ARAKO dodává své výrobky dlouhodobě, v tomto případě je to téměř 30 let. Dodávka v hodnotě 448 tisíc eur obsahovala uzavírací vlnovcové ventily A10 a A20.

Další objednávka armatur pro JE Záporožskou získaná od společnosti Energoatom (provozuje všechny ukrajinské jaderné elektrárny) obsahuje 43 kusů vlnovcových ventilů. Armatury budou expedovány v květnu 2016.

V Záporožské jaderné elektrárně je v provozu celkem šest bloků s reaktory typu VVER-1000 a díky celkovému instalovanému výkonu 6000 MWe se jedná o nejvýkonnější jadernou elektrárnu v Evropě. Elektrárna ročně vyrobí přibližně 37 TWh elektřiny, což představuje 22 % elektřiny vyrobené na Ukrajině.

Armatury pro jaderný průmysl se ve výrobním areálu podniku ARAKO vyrábí již od roku 1976 a za uplynulých 40 let si společnost dokázala vybudovat silnou pozici jak na tuzemském trhu, tak na zahraničních průmyslových trzích.

Pro informaci:

ARAKO spol. s r.o. (ČR) – opavský výrobce průmyslových armatur pro jadernou energetiku, tepelnou energetiku, chemický, petrochemický průmysl a plynárenství.  Armatury společnosti ARAKO se vyvážejí do mnoha zemí po celém světě, například do Německa, Rakouska, Slovenska, Indie, Číny, Ruska, Velké Británie. Od roku 2007 je majitelem společnosti ARAKO spol. s r. o. akciová společnost Atomenergomash (RF) - energeticko-strojírenská divize ruské státní korporace Rosatom.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Firma JSP pořádá konferenci o novinkách v oboru měření a regulace (53x)
Společnost JSP, s.r.o. - Měření a regulace (www.jsp.cz) zve všechny odborníky na 8. ročník odborné konference, kterou po...
SES Tlmače podpísali najväčší energetický projekt na Kube za posledných 20 rokov... SES Tlmače podpísali najväčší energetický projekt na Kube za posledných 20 rokov... (52x)
SLOVENSKÉ ENERGETICKÉ STROJÁRNE, a.s. so sídlom v Tlmačoch (SES Tlmače) v priebehu návštevy Ricarda Cabrisasa Ruiza, vic...
V zemi pod transformovnou Kletné je 5 kilometrů pilotV zemi pod transformovnou Kletné je 5 kilometrů pilot (52x)
Po dešti hustá kaše, v období sucha zase mračna prachu. To jsou typické projevy na stavbách, které jsou situovány na poz...