Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Společnost ARAKO expedovala armatury pro rumunskou elektrárnu Rovinari

Společnost ARAKO expedovala armatury pro rumunskou elektrárnu Rovinari

Publikováno: 29.4.2014
Rubrika: Elektrárny, Technologie, materiály

Společnost ARAKO spol. s r.o. (Opava, patří do strojírenské divize korporace Rosatom – Atomenergomaš) expedovala 1. dubna první část armatur pro tepelnou elektrárnu Rovinari, která se modernizuje v Rumunsku. Zakázka firmy SITAN Grup Srl obsahuje 644 kusů armatur v celkové hodnotě cca 190 tisíc euro. Většinu z nich tvoří vysokotlaké ventily, její součástí jsou ale také kované vysokotlaké klapky. Jde o nové výrobky v sortimentu společnosti ARAKO, které byly zkonstruované speciálně pro tento  projekt. Představitelé SITAN Grup Srl provedli přejímku první části armatur 17. března.

Klíčová slova. ARAKO, armatury, Rumunsko

Elektrárna Rovinari je jedním z největších rumunských výrobců elektrické energie o výkonu 4 x 330 МW (celkem 1.320 MW). Nachází se v jihozápadní části Rumunska na břehu řeky Džiu. V Současné době v ní probíhá modernizace, po které by měl celkový výkon elektrárny vzrůst na 1.820 MW.

Společnost  ARAKO spol s.r.o. (ČR) – výrobce průmyslových armatur pro jadernou energetiku, tepelnou energetiku, chemický, petrochemický průmysl a plynárenství.  Armatury společnosti ARAKO se vyvážejí do mnoha zemí po celém světě, například do Arménie, Brazílie. Číny, Egypta, Holandska, Indie, Ruska, Švýcarska, USA, Velké Británie.

Akciová společnost Atomenergomaš (RF) – energeticko-strojírenská divize ruské státní korporace Rosatom, jedna z předních ruských společností v daném oboru. Atomenergomaš dodává efektivní komplexní řešení pro jadernou a tepelnou energetiku, stejně jako pro plynárenství a petrochemický průmysl. Společnost tvoří přibližně 30 významných výrobních, vědeckovýzkumných a inženýringových podniků na území Ruska i v  dalších zemích.

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Svařování komponent jaderných elektráren (49x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (46x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...