Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Atestace specialistů v ARAKO spol. s r.o.

Atestace specialistů v ARAKO spol. s r.o.

Publikováno: 27.10.2013, Aktualizováno: 29.10.2013 11:19
Rubrika: Firemní zpravodajství

Ve společnosti ARAKO spol. s r.o. Opava proběhla ve dnech 7. - 11. října 2013 v souladu s požadavky předpisu PNAE G-7-010-89 prvotní atestace specialistů řídících a provádějících kontrolu (OTK, nedestruktivní a destruktivní zkoušky), specialistů řídících procesy svařování a navařování, svářečů, konstruktérů, technologů a specialistů řídících výrobní procesy.

V rámci atestace byly prověřeny a přezkoušeny teoretické znalosti předpisů a norem pro bezpečné provádění prací v jaderné energetice a praktické přezkoušení provádění jednotlivých metod nedestruktivních a destruktivních zkoušek, měření, svařování a navařování.

Atestaci specialistů provedla komise Ruského státního vědeckého centra CNIITMAŠ (Государственный научный центр РФ ОАО НПО «ЦНИИТМАш») a týkala se celkem 25 specialistů společnosti ARAKO. Po provedené prvotní atestaci budou následovat další pravidelné atestace - praktické dovednosti jsou, dle předpisu PNAE G-7-010-89 (článek 4.2), kontrolovány každoročně, teoretické znalosti pak jednou za 3 roky.

Zaměstnanci společnosti ARAKO úspěšným zvládáním těch nejnáročnějších zkoušek opakovaně prokazují svou odbornost, kvalifikaci, kvalitu a zkušenosti v oblasti výroby armatur pro klasické aplikace a jadernou energetiku.

Společnost ARAKO spol. s r.o. je výrobcem průmyslových armatur pro jadernou energetiku, tepelná zařízení, chemický průmysl, petrochemii a těžbu a zpracování plynu. Armatur společnosti ARAKO jsou vysoce hodnoceny díky prvotřídní kvalitě a použití v rozličných klimatických a environmentálních podmínkách. Instalovány jsou v mnohých zemích světa, například v Arménii, Brazílii, Číně, Egyptě, Nizozemsku, Indii, Rusku, Švýcarsku, USA nebo ve Velké Británii. Od roku 2007 patří ARAKO do skupiny Atomenergomaš.
***
Atomenergomaš je divizí energetického strojírenství ruské státní korporace Rosatom a jedna ze špičkových ruských společností v tomto oboru. Atomenergomaš je dodavatelem efektivních komplexních řešení pro jadernou, tepelnou energetiku a také pro těžbu a zpracování plynu a ropy. Společnost spojuje přibližně 30 významných výrobních, vědeckovýzkumných a inženýringových podniků na území Ruska i za jeho hranicemi.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (53x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (45x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Rekordní tržby, vyšší zisk i volný peněžní tok – navrženo zvýšení dividendy (35x)
Roční tržby1 na rekordní úrovni; vyšší provozní zisk EBITDA2 i zisk na akcii oproti roku 2012 Volný peněžní tok3 a pr...