Nacházíte se:  Úvod    Údržba    Využití simulací při ultrazvukovém zkoušení

Využití simulací při ultrazvukovém zkoušení

Publikováno: 12.4.2016, Aktualizováno: 13.4.2016 21:00
Rubrika: Údržba

Článek se zaměřuje na popis hlavních výhod využívání simulačních softwarů v oblasti ultrazvukového zkoušení. Potvrzuje zjištění, že kombinace tří nástrojů (raypath, simulace ultrazvukového pole sondy a simulace odezvy od defektů) je užitečná a někdy nezbytná. V některých případech jsou simulace nezbytnou součástí kvalifikací nedestruktivního zkoušení.

Celý článek (autor: Ing. Pavel Mareš, Centrum výzkumu Řež s.r.o., člen Skupiny ÚJV) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

The application of simulation in ultrasonic testing

The paper focuses on a description of the main advantages of using simulation software in the field of ultrasonic testing. The finding validates that the combination of the three instruments (Raypath, simulation of the ultrasonic field probe and the simulation of echoes from defects) is useful and occasionally essential. In some cases, the simulations are a necessary part of skilled non-destructive testing.

Использование метода симуляции при ультразвуковых испытаниях

Статья посвящена описанию основных преимуществ использования симуляционных модулирующих софтверов в области ультразвуковых испытаний. Подтверждается исследование, что комбинация трех инструментов (райпас, симуляция ультразвукового поля зонда и симуляция отражения от дефекта) является полезной и часто необходимой. В некоторых случаях симуляция является неотъемлемой частью квалификации недеструктивных испытаний.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Provozní zkušenosti s opatřeními proti abrazi a erozi instalovaných na technologii v United Energy a.s.Provozní zkušenosti s opatřeními proti abrazi a erozi instalovaných na technologii v United Energy a.s. (35x)
Příspěvek uvádí zkušenosti a výsledky provozních experimentů z aplikovaných opatření snižující vliv abraze a eroze ve vy...
Analýza poškodenia skrutkových spojov oceľových konštrukciíAnalýza poškodenia skrutkových spojov oceľových konštrukcií (26x)
Skrutkové spoje hrajú dôležitú úlohu v statickej a dynamickej stabilite oceľových konštrukcií. Pri zisťovaní príčin pošk...
Elektrárna Orlík je výsledkem precizní práce Aloise Krause a tisícovek sprojektantů a stavitelů. Přivaděče se opravují poprvé po 55 letech!Elektrárna Orlík je výsledkem precizní práce Aloise Krause a tisícovek sprojektantů a stavitelů. Přivaděče se opravují poprvé po 55 letech! (24x)
V době, kdy se vodní dílo Orlík stavělo, bylo hlavním záměrem státu vybudovat elektrárnu, která by pomohla pokrýt rostou...