Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Využití 3D profilometrie při ultrazvukovém zkoušení

Využití 3D profilometrie při ultrazvukovém zkoušení

Publikováno: 21.1.2015
Rubrika: Technologie, materiály

Ultrazvukové zkoušení je nedílnou součástí zjišťování celistvosti komponent, jak při jejich výrobě, tak zejména při provozu. Využití nejmodernějších metod pomáhá dosáhnout velmi přesných výsledků. Mezi metody, které usnadňují přípravy zkoušení a vyhodnocování naměřených dat patří například 3D profilometrie.

Klíčová slova: profilometrie, ultrazvukové zkoušení

Celý článek (autoři: Ing. Pavel Mareš, Ing. Jan Patera, Centrum Výzkumu Řež s.r.o., člen Skupiny ÚJV) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Application of 3D Profilometry to Ultrasonic Testing

Ultrasonic testing is an integral part of component integrity determination, in production and especially during the operation. Using the latest techniques helps to achieve highly accurate results. 3D profilometry belongs to the methods that facilitate preparation of examination and evaluation of measured data.

Использование 3D профилометрии для ультразвукового контроля

Ультразвуковой контроль является неотъемлемой частью контроля целостности компонентов в процессе производства и технического обслуживания. Использование новейших методов помогает достичь высокоточных результатов. В число методов, облегчающих подготовку контроля и оценку измеренных данных, входит 3D профилометрия.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování komponent jaderných elektráren (49x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (47x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (44x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...