Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    Ve střednědobém a dlouhodobém výhledu se uzel Mírovka významně rozšíří

Ve střednědobém a dlouhodobém výhledu se uzel Mírovka významně rozšíří

Publikováno: 10.2.2016
Rubrika: Rozvody energií, Rozhovory

I na toto téma jsme se bavili se zástupci dvou firem, kteří jsou investory další významné akce, která ještě více zodolní českou přenosovou soustavu a distribuční síť. Jedním z nich byl Svatopluk Vnouček (S. V.) ze společnosti ČEPS, a.s. a Jiří Kudrnáč (J. K.) ze společnosti ČEZ Distribuce, a.s.

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Proč bylo vlastně rozhodnuto o rekonstrukci rozvodny Mírovka a co je jejím cílem?

S. V.: Modernizaci rozvodny Mírovka bylo nezbytné provést z důvodu stáří některých komponentů rozvodny, sjednocení technického řešení transformoven ČEPS a v neposlední řadě provést bylo nutné provést úpravy umožňující další rozšíření tohoto energetického uzlu. Modernizací TR Mírovka budou také splněny požadavky na vybudování dálkově ovládané stanice bez trvalé obsluhy, jak ukládají technické a rozvojové standardy ČEPS.

J. K.: Důvodem rekonstrukce rozvodny, která byla vybudována v roce 1981, byl její celkový mechanický stav a stáří klíčových prvků. V případě selhání zařízení by mohlo dojít k výpadku napájení ve značné části nejen Pardubického kraje, ale i části Kraje Vysočina a i části Kraje Královohradeckého. Rekonstrukce R 110 Kv probíhala ve dvou etapách. První etapa byla realizována v letech 2006 a 2007 a týkala se rekonstrukce prvních šesti polí. Druhá etapa probíhala v letech 2011 až 2015 a týkala se zbylých 20 polí rozvodny 110 kV. Prioritou jednotlivých etap bylo zachování spolehlivého provozu.

 

Partner rubriky Rozvody energií:

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (585x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (67x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (64x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...