Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Válcovna pásů v ArcelorMittal Ostrava dostala do nového roku nový rentgenový měřič za 22 miliony korun

Válcovna pásů v ArcelorMittal Ostrava dostala do nového roku nový rentgenový měřič za 22 miliony korun

Publikováno: 20.1.2014, Aktualizováno: 5.2.2014 15:22
Rubrika: Firemní zpravodajství, Technologie, materiály

Ostrava, 16. ledna 2014 – Steckelova válcovací trať P1500, která v ArcelorMittal Ostrava vyrábí od roku 1999 za tepla válcované pásy, uvedla do provozu nový univerzální rentgenový měřič za 22 miliony korun. Nové zařízení pomůže zlepšit kvalitu vyráběných pásů.

Klíčová slova: ArcelorMittal, válcovna, ocelový pás

„Nové zařízení rychleji a přesněji odesílá informace do řídicího systému válcovny. Má také větší kapacitu databáze naměřených hodnot. Využíváním všech jeho funkcí podstatně zlepšíme kvalitu dodávaných pásů, čímž se zvýší spokojenost našich zákazníků,“ říká Martin Dryják, vedoucí provozu Steckelovy válcovny.

Instalace zařízení na Steckelově válcovně trvala 2 týdny a nyní probíhá zkušební provoz. Nové rentgenové zařízení RM312 od společnosti ThermoFisher Scientific pracuje na bázi stereoskopického snímání ocelového pásu dvěma rentgenovými lampami. To umožňuje v počítači zpětně vyvolat 3D obraz ocelového pásu po celé jeho délce. Kromě měření tloušťky, šířky a příčného průřezu pásu je zařízení schopno měřit i rychlost a vlnitost pásu, teplotu, tvar hran a detekovat i některé povrchové vady.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní podnik v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby je 3 miliony tun oceli. Kromě tuzemského trhu prodává společnost své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají přes 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2013 činila 34 352 koruny. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje emisní limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

 

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (56x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (53x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (48x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...