Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Ostravská rourovna ArcelorMittal vyrábí nově jako jediná v ČR trubky s polypropylénovým povlakem

Ostravská rourovna ArcelorMittal vyrábí nově jako jediná v ČR trubky s polypropylénovým povlakem

Publikováno: 11.3.2013, Aktualizováno: 16.5.2013 13:06
Rubrika: Technologie, materiály, Tiskové zprávy

Rourovna ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), dceřiná společnost hutního podniku ArcelorMittal Ostrava, začala úspěšně vyrábět trubky na přepravu pitné vody, ropy a plynu s novým typem vnějšího povlaku. Polypropylénový povlak nanášený ve třech vrstvách chrání ocelové bezešvé nebo svařované trubky proti korozi. Umí zabránit také mechanickému, tepelnému a chemickému poškození během provozu, přepravy, skladování a instalaci trubek. Rourovna nyní začíná plnit první zakázky pro tento výrobek.

Klíčová slova:  polypropylénový povlak, trubky, rourovna

„Polypropylénová izolace vyniká tvrdostí a hladkým povrchem Využívá se tam, kde je požadována odolnost povlaku proti poškození oděrem, především ve skalnatých podložích,“ říká Aleš Král, ředitel pro výrobu v AMTPO. Polypropylénová izolace je také odolnější proti vysokým teplotám. Je určena pro pracovní teploty od mínus 20 až do plus 110 °C, zatímco například běžnější izolace polyetylénová, kterou ostravská rourovna také nabízí, se používá pro rozsah pracovních teplot od mínus 20 do plus 60 °C.

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava a.s. je největším výrobcem trubek v České republice. Nosným výrobkem jsou bezešvé trubky v provedení trubek hladkých, závitových, přírubových a olejářských. Společnost dále vyrábí svařované trubky se šroubovicovým svarem pro plynárenský průmysl. Roční kapacita výroby bezešvých a svařovaných trubek je 320 000 tun. ArcelorMittal Tubular Products Ostrava má 1047 zaměstnanců a je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a.s.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (63x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (60x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...