Nacházíte se:  Úvod    Plynárenství    Teplárna Brno chystá několik dalších investičních akcí

Teplárna Brno chystá několik dalších investičních akcí

Publikováno: 22.1.2016
Rubrika: Plynárenství

V posledních několika letech investovaly Teplárny Brno, a.s. mnoho financí. Tím nejtypičtějším příkladem je dlouhodobý projekt výměny parních rozvodů za moderní horkovody v předizolovaném potrubí. Jeho cílem je především zásadní snížení tepelných ztrát a odstranění potíží s vracením kondenzátu. Právě tento projekt ocenilo v roce 2011 Teplárenské sdružení jako Projekt roku. Rekonstrukce parovodů ale rozhodně není jedinou akcí. Více se dočtete v tomto rozhovoru s Ing. Petrem Fajmonem, generálním ředitelem Teplárny Brno, a.s.

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Vaše teplárna stále drží krok s dobou, vytváří trendy a neustále instaluje ty nejpokročilejší technologie.

V oblasti výroby provozujeme nejpokrokovější technologii při spalování plynu v paroplynovém cyklu a poskytujeme podpůrné služby elektrizační soustavě pro společnost ČEPS, a. s. U lokálních zdrojů se nasazují kogenerační jednotky za účelem efektivnějšího využití paliva. Centrální dispečink společnosti má jednu z nejmodernějších a nejrozsáhlejších datových sítí v republice. Monitoruje všechny provozy hlavních teplárenských zdrojů a zajišťuje autonomní bezobslužné ovládání a řízení lokálních zdrojů. Firma provozuje také ekologický zdroj na spalování biomasy. Za pozornost stojí i způsob interní firemní komunikace: pro lepší informovanost našich zaměstnanců jsme instalovali LCD panely, kde se lze dozvědět aktuální noviny o dění ve firmě. Úzce spolupracujeme s vysokými školami a odborníky v energetice.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Česká republika má studii pro rozšiřování objemu zásobníků plynu (31x)
Česká republika bude rozšiřovat objem podzemních zásobníků plynu tak, aby pokryl 50 procent její roční spotřeby.  Na ned...
Využití expandérů při redukci tlaku zemního plynuVyužití expandérů při redukci tlaku zemního plynu (31x)
Hlavním úkolem redukčních stanic v zařazených rozvodech zemního plynu (ZP) je snížení tlaku rozvodů z tranzitních p...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (27x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...