Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Náhradní parní zdroj v Elektrárně Ledvice

Náhradní parní zdroj v Elektrárně Ledvice

Publikováno: 1.1.2016
Rubrika: Elektrárny

V článku je popsána realizace dodávky unikátní kotelny o výkonu 200 t/h pro potřeby Elektrárny Ledvice. Podobné zejména žárotrubné kotelny totiž nebyly doposud realizovány. Kotelna má sloužit pro potřeby Elektrárny Ledvice, hlavně tedy jako alternatvní zdroj přehřáté páry pro potřeby měst Teplice a Bílina. Generálním dodavatelem této akce byla společnost ŠKODA PRAHA Invest.

Klíčová slova: Ledvice, Škoda, žároturbné kotelny

Celý článek (autor: Ing. Rudolf Rotta, divize Průmyslové kotle, Bosch Termotechnika s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Replacing the steam source at the Ledvice power plant

The article contains a description of delivering a unique 200 t/h boiler for the Ledvice power plant. However, in the coming months, we realized that it was a good idea and a good project. The boiler has been designed to meet the needs of the Ledvice power plant, mainly as an alternative source of superheated steam for the cities of Teplice and Bílina. The general contractor for the project was the company Škoda Praha Invest.

Резервный источник пара в электростанции в Ледвице

В статье описывается реализация поставки уникальной теплоцентрали мощностью 200 т/час для Электростанции Ледвице. Тем не менее, в последующие месяцы мы поняли, что это хорошая идея и хороший проект. Теплоцентраль должна была использоваться для нужд Электростанции Ледвице прежде всего в качестве альтернативного источника перегретого пара для городов Теплице и Билина. Генеральным подрядчиком этого проекта была компания Šoda Praha Invest.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (36x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...
Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou  Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou (31x)
Počerady – Čtrnáctidenní technologickou odstávku má za sebou Elektrárna Počerady. Stalo se tak poprvé po pěti letech, co...