Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Siemens na Mezinárodním strojírenském veletrhu představí digitální proces výroby pro svět obráběcích strojů

Siemens na Mezinárodním strojírenském veletrhu představí digitální proces výroby pro svět obráběcích strojů

Společnost Siemens se tradičně účastní brněnského Mezinárodního strojírenského veletrhu. Letos již po 58. představí své unikátní portfolio technologií pro segment stavby obráběcích strojů. V hlavním pavilonu P návštěvníkům ukáže, jak zvýšit flexibilitu a efektivitu výroby a zároveň snížit dobu uvedení produktu na trh s využitím digitálních technologií Siemens, které obsahují kompletní integrované portfolio průmyslového softwaru a automatizační techniky.

Klíčová slova: Siemens, MSV, obráběcí stroje

Průmysl 4.0 a vysoké tržní nároky zákazníků, jako je rychlé uvedení produktu na trh, vyšší efektivita a produktivita výroby, tlačí firmy k nárůstu digitalizace ve výrobním prostředí, a to i v oblasti obráběcích strojů. Odborníci Siemens na své expozici ukážou, jak těmto nárokům čelit a jak v současném vysoce konkurenčním prostředí obstát díky digitalizaci.

Návštěvníci se mohou těšit na ukázku reálné aplikace virtuálního světa v průmyslovém procesu. Na modelu reálného obráběcího stroje, který bude řízen systémem Siemens, uvidí, jak tento systém dokáže zefektivnit proces výroby v segmentu obrábění.

„Jinými slovy, na stánku ukážeme, jak s pomocí digitálních technologií a internetu přistupovat k současné a budoucí výrobě. Naše technologie, které pokrývají celý životní cyklus výrobku od návrhu až po výrobu, dokážou zákazníkovi, v tomto případě výrobcům obráběcích strojů, zkrátit cestu produktu od vývoje na trh, dokážou zvýšit produktivitu a zvětšit pružnost výroby, “ uvedl ředitel úseku Řídicí systémy a pohony pro obráběcí a speciální stroje a roboty společnosti Siemens Jiří Karas.

„Průmyslové firmy, které neuchopí potenciál digitalizace dnes, nemají šanci na přežití v budoucnu,“ řekl ředitel průmyslových divizí Digital Factory & Process Industries and Drives společnosti Siemens Wolfgang Weissler.

„Proto je naším cílem tyto firmy učit krůček po krůčku, jak přistupovat k digitální výrobě, připravit je na změny a ukázat jim ten nejlepší směr, jakým se vydat. A vzhledem k tomu, že společnost Siemens vyvíjí řešení a produkty pro tzv. Digitální podnik již více než dvacet let a splňuje veškeré požadavky průmyslového hodnotového řetězce od návrhu, až po výrobu, Siemens je ideálním partnerem pro budování digitálního podniku,“ dodal Wolfgang Weissler.

Siemens Česká republika

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Se svými 10 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, výrobky a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro oblast průmyslu, energetiky, dopravy a veřejné infrastruktury, technologie budov a zdravotnictví. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2015 obrat přes 30 miliard Kč. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Koncern Siemens AG

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je již více než 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí ve více než 200 zemích a své aktivity rozvíjí zejména v oblastech elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens AG patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí. Je jedničkou na trhu v instalaci offshore větrných elektráren, jedním z hlavních dodavatelů pro paroplynové zdroje a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. Společnost je také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení a technologií pro laboratorní diagnostiku. Ve finančním roce 2015, který skončil 30. září 2015, dosáhl Siemens obratu 75,6 miliard EUR s čistým ziskem 7,4 miliard EUR a zaměstnával 348 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (59x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...