Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Siemens představí na veletrhu AMPER 2016 budoucnost digitalizace

Siemens představí na veletrhu AMPER 2016 budoucnost digitalizace

Publikováno: 8.2.2016
Rubrika: Firemní zpravodajství, Lidé-Věci-Události

Společnost Siemens se již tradičně zúčastní 24. ročníku mezinárodního veletrhu AMPER 2016, který se koná 15. – 18. března 2016.  Hlavním tématem expozice bude digitalizace. V zastoupení svých divizí Digital Factory & Process Industries and Drives, Energy Management a nově i divize Building Technologies tak společnost představí svou vizi digitalizace průmyslu, energetiky a infrastruktury.

Na stánku Siemens v pavilonu P shlédnou návštěvníci na 360 m2 ucelené portfolio hardwarových a softwarových řešení a služeb pro automatizaci, elektrifikaci a digitalizaci průmyslových procesů i infrastruktury.

Digitální podnik se stává realitou

Expozice divize Digital Factory & Process Industries and Drives vtáhne návštěvníky do světa digitálního podniku a představí jim možnosti průmyslové výroby v digitální éře v duchu konceptu Průmysl 4.0. S konkrétními řešeními a produkty letos ukážeme, jak mohou zákazníci již dnes, krůček po krůčku, využívat výhody digitalizace a začít s přechodem na Průmysl 4.0, který přináší i současný trend digitalizace průmyslové výroby,” uvedl Wolfgang Weissler, ředitel průmyslových divizí Digital Factory & Process Industries and Drives.

Divize ukáže řešení a produkty zaměřené na budování tzv. digitálního podniku (Digital Enterprise), který zajišťuje digitální podporu všech procesů s přidanou hodnotou po celou dobu životního cyklu produktu a závodu. Díky tomuto portfoliu budou moci zákazníci společnosti Siemens působící ve zpracovatelském průmyslu postupně přejít na koncept digitálního podniku, a to bez ohledu na to, zda se jedná o velkozávod či malý nebo střední podnik.

Veškeré kroky v rámci digitálního podniku jsou zároveň plynule propojeny – od virtuálního světa až po reálnou výrobu – nepřetržitým tokem dat od návrhu produktu přes servis a zpět. Vzhledem k rostoucí individualizaci návrhů jednotlivých výrobků tak Siemens zákazníkům pomáhá výrazně zlepšovat flexibilitu výrobních procesů a zkrátit tím dobu pro uvedení na trh.

Inteligentní řešení pro energetiku

Divize Energy Management představí inteligentní distribuční trafostanici, která přispívá k aktivnímu řízení zatížení v distribuční síti. Trafostanice umožňuje:

  • řízení distribuční sítě nízkého napětí s obsluhou dat z elektroměrů, kompenzaci jalového a vyšších harmonických výkonů, regulaci transformátorů a koordinaci dodávek a odběrů,
  • monitorování a řízení distribuční trafostanice na straně vysokého napětí s ohledem na místo poruchy a automatické obnovení napájení,
  • získání a přenos měřených hodnot a stavů ze sítě nízkého a vysokého napětí.

Srdcem této stanice je plynem izolovaný rozvaděč vysokého napětí řady 8DJH, který je možno volitelně vybavit motorovým pohonem, indikátory zkratů, systémy pro detekci napětí a dalšími senzory. Jednotky dálkového ovládání mohou být volitelně integrovány do rozvaděče, do přídavných nízkonapěťových skříněk nebo do nástěnných skříní.

Další nedílnou součástí trafostanice je regulovatelný distribuční transformátor FITformer® REG, díky jehož nasazení se dá síť vysokého napětí z hlediska stability napětí oddělit od sítě nízkého napětí. Tak jsou v obou sítích pro regulaci k dispozici rozsahy +/-10 %.

V rámci výstavní plochy společnosti Siemens bude přítomna i rakouská firma Omicron, která se věnuje testování a diagnostice energetických zařízení - Siemens, s.r.o. je jejím výhradním distributorem na českém trhu. Mimo jiné zde ukáže zkušební zařízení CIBANO 500 určené pro testování vypínačů.

Chytré budovy pod dohledem systému Desigo CC

Poprvé v historii bude na veletrhu AMPER 2016 prezentovat své portfolio i divize Building Technologies. Představí zde svou vlajkovou loď, systémem Desigo CC, který jako vůbec první svého druhu integruje do jedné ovládací stanice přístup ke všem technickým systémům a funkcím v budově. Z jednoho místa nabízí kontrolu topení, větrání a klimatizace, osvětlení či zastínění vnitřních prostor, řízení spotřeby energie a ochranu proti požáru i zabezpečovací funkce, jako je video dohled nebo detekce neoprávněného vniknutí. Zvolený interdisciplinární přístup umožňuje systému Desigo CC zobrazit stav nejrůznějších zařízení v reálném čase, podporovat vznik synergických účinků a snižovat náklady při samotné instalaci systému i při školení pracovníků, jimž stačí osvojit si obsluhu jen jediného systému. Po prvotní instalaci systému je možné k ovládací stanici posléze snadno připojovat další technická zařízení, a to i od jiných výrobců.

Siemens Česká republika

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v České republice a již 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Se svými 9 200 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, výrobky a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro oblast průmyslu, energetiky, dopravy a veřejné infrastruktury, technologie budov a zdravotnictví. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2014 obrat 34,9 miliard Kč. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Koncern Siemens AG

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je již více než 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí ve více než 200 zemích a své aktivity rozvíjí zejména v oblastech elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens AG patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí. Je jedničkou na trhu v instalaci offshore větrných elektráren, jedním z hlavních dodavatelů pro paroplynové zdroje a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. Společnost je také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení a technologií pro laboratorní diagnostiku. Ve finančním roce 2015, který skončil 30. září 2015, dosáhl Siemens obratu 75,6 miliard EUR s čistým ziskem 7,4 miliard EUR a zaměstnával 348 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (69x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (41x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...