Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    Nové kompaktní moduly Siemens šetří prostor v rozváděči

Nové kompaktní moduly Siemens šetří prostor v rozváděči

Publikováno: 26.1.2016
Rubrika: Rozvody energií
  • Nová a mimořádně kompaktní řada AS-i modulů SlimLine s krytím IP20 určená pro průmyslové rozváděče a distribuované řídicí rozváděče podporuje koncepci vzdálených vstupů a výstupů
  • Digitální bezpečnostní I/O moduly jsou široké pouze 17,5 a 22.5 mm
  • O polovinu užší oproti předchozím přístrojům: provedení 17,5 mm je nejužší AS-i modul na trhu
  • Praktické funkce zjednodušují a rozšiřují možnosti použití

Společnost Siemens vyvinula mimořádně kompaktní I/O moduly pro sběrnici AS-Interface, které jsou široké pouhých 17,5 a 22,5 mm. Nové kompaktní AS-i moduly SlimLine jsou až o polovinu užší než předchozí řada, čímž šetří místo v rozváděči i v distribuovaných řídicích rozváděčích. Nabízejí nové praktické funkce, např. napájecí propojovací patice a přepínatelné napájení snímačů. Provedení široké 17,5 mm je v současné době nejužším AS-i modulem na trhu. Nová rodina kompaktních modulů AS-i SlimLine s krytím IP20 zahrnuje digitální I/O moduly a moduly ASIsafe s bezpečnostními vstupy. Nahrazuje moduly předchozí řady S22.5 a S45 SlimLine a doplňuje produktovou řadu AS-i modulů k montáži na stroj nebo do technologie. Tyto moduly jsou vhodné pro počáteční instalaci, servis nebo pro jakoukoli změnu nebo rozšíření zařízení.

Nové kompaktní moduly Siemens AS-i SlimLine jsou k dispozici se čtyřmi digitálními vstupy a čtyřmi digitálními výstupy v provedení 22,5 mm a se čtyřmi digitálními vstupy nebo dvěma bezpečnostními digitálními vstupy v mimořádně úzkém krytu 17,5 mm. Digitální výstupy mohou být polovodičové nebo reléové. Snímače, akční členy i vedení sběrnice AS-Interface jsou připojeny pomocí odnímatelných šroubových nebo pružinových svorek. Volitelná napájecí propojovací patice umožňuje snazší propojení několika modulů s kabelem sběrnice AS-i a s napájením 24 V. Tím se zkrátí doba montáže a zajistí se bezchybná montáž. Rychlá diagnostika přímo v provozu je možná díky LED na čelní straně nových kompaktních modulů.

Všechny přístroje nové kompaktní řady AS-i SlimLine mají přepínatelné napájení snímačů. V závislosti na konkrétních požadavcích mohou být snímače napájeny buď z vedení sběrnice AS-i nebo ze zdroje pomocného napětí 24 V. Vzhledem ke skutečnosti, že elektroinstalace snímačů je nezávislá na volbě zdroje napájení, mohou se uživatelé rozhodnout podle daného použití.

Tuto tiskovou zprávu a fotografie naleznete na adrese: www.siemens.com/press/PR2015110055DFEN

Další informace naleznete na adrese: www.siemens.com/industrial-controls

Společnost Siemens vyvinula mimořádně kompaktní I/O moduly pro sběrnici AS-Interface, které jsou široké pouhých 17,5 a 22,5 mm. Nové kompaktní moduly AS i SlimLine jsou až o polovinu užší než předchozí řada, čímž šetří místo v rozváděči i v distribuovaných řídicích rozváděčích.

Sledujte nás na sociálních sítích:

Twitter: www.twitter.com/siemens_press and www.twitter.com/SiemensIndustry

Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-com/

Siemens Česká republika

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v České republice a již 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Se svými 9 200 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, výrobky a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro oblast průmyslu, energetiky, dopravy a veřejné infrastruktury, technologie budov a zdravotnictví. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2014 obrat 34,9 miliard Kč. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Koncern Siemens AG

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je již více než 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí ve více než 200 zemích a své aktivity rozvíjí zejména v oblastech elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens AG patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí. Je jedničkou na trhu v instalaci offshore větrných elektráren, jedním z hlavních dodavatelů pro paroplynové zdroje a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. Společnost je také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení a technologií pro laboratorní diagnostiku. Ve finančním roce 2015, který skončil 30. září 2015, dosáhl Siemens obratu 75,6 miliard EUR s čistým ziskem 7,4 miliard EUR a zaměstnával 348 tisíc zaměstnanců po celém světě.

Více informací naleznete na http://www.siemens.com.

 

Partner rubriky Rozvody energií:

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (593x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (68x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (51x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...