Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    RWE expanduje na středoevropských trzích

RWE expanduje na středoevropských trzích

Publikováno: 20.7.2015
Rubrika: Tiskové zprávy, Firemní zpravodajství, Plyn

>     Vstup na trh s plynem v Maďarsku

>     V Polsku RWE nově nabízí plyn také malým a středním podnikům

>     Reorganizace aktivit na Slovensku pomůže posílit pozici na slovenském trhu

Po nedávném vstupu na chorvatský a rumunský trh s plynem RWE dále rozvíjí svůj plynový byznys a nyní expanduje v zemích střední Evropy. Spolu s elektřinou nově RWE nabízí zemní plyn firemním zákazníkům v Maďarsku. Po loňském úspěšném vstupu na polský trh s plynem RWE nyní proniká do segmentu malých a středních podniků. RWE posiluje svou pozici také na Slovensku, kde reorganizuje své aktivity na trhu s plynem a elektřinou.

Klíčová slova: RWE, zemní plyn

Jdeme dál cestou udržitelného růstu v oblasti dodávek elektřiny a zemního plynu. Posilujeme pozici ve svém klíčovém středoevropském regionu. Při současné expanzi využijeme detailní znalost trhu, zákazníků a jejich potřeb a další bohaté zkušenosti, které máme jako jeden z největších dodavatelů plynu ve střední a východní Evropě,“ řekl Martin Herrmann, CEO RWE East.

Po zásadní proměně maďarského plynárenství, jejíž součástí bylo i převedení prodeje plynu domácnostem zpět do státních rukou, RWE vstupuje na maďarský trh s plynem prostřednictvím své dcery a dodavatele elektřiny ELMÜ-ÉMÁSZ. V průmyslovém segmentu RWE plánuje získat v následujících letech 10 – 15% podíl na trhu.

Naší velkou konkurenční výhodou je, že na maďarském trhu nezačínáme od nuly. ELMÜ-ÉMÁSZ je tradiční dodavatel elektřiny a zákazníci nás dobře znají. Podobně jsme postupovali při našem vstupu na český trh s elektřinou,“ vysvětlil Herrmann.

Na polském trhu s plynem RWE působí od loňského roku a RWE Polska v současnosti zajišťuje dodávky už pro 50 velkých firem. Postupná liberalizace trhu s plynem nyní umožňuje RWE rozšířit nabídku také do segmentu malých a středních podniků.

Na Slovensku RWE reorganizuje své aktivity. Cílem je integrovat RWE Gas Slovensko do společnosti Východoslovenská energetika (VSE) a vytvořit silného celonárodního hráče. Obě firmy dosud na slovenském trhu podnikaly samostatně. Ve VSE drží RWE od roku 2003 49% podíl.

V rámci připravované reorganizace RWE Česká republika odprodá svou stoprocentní dceru RWE Gas Slovensko společnosti VSE Holding, která vlastní i VSE. Po sjednocení společností bude RWE schopná nabízet plyn i elektřinu z jediného zdroje pro zákazníky na celém Slovensku. „Jedná se o důležitý krok, který nám umožní posílit naši pozici na slovenském energetickém trhu,“ dodává Martin Herrmann.

RWE East je dceřinou společností RWE AG se sídlem v Praze. Tato divize koncernu RWE pro střední, jihovýchodní Evropu a Turecko řídí majetkové účasti v České republice, v Polsku, na Slovenstku, v Maďarsku, v Chorvatsku, v Rumunsku a v Turecku. RWE East za rok 2013 vykázala tržby ve výši 4,7 miliard eur a provozní výsledek 862 milionů eur.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Siemens dodá parní a spalovací turbíny do Thajska (58x)
Celkový objem zakázky přesahuje 8 miliard korun Malí výrobci energie využijí podpůrný vládní program Celkový výkon s...
Firma JSP pořádá konferenci o novinkách v oboru měření a regulace (53x)
Společnost JSP, s.r.o. - Měření a regulace (www.jsp.cz) zve všechny odborníky na 8. ročník odborné konference, kterou po...
ERÚ vydal cenová rozhodnutí zohledňující čerstvé notifikace Evropské komiseERÚ vydal cenová rozhodnutí zohledňující čerstvé notifikace Evropské komise (52x)
Energetický regulační úřad (ERÚ) dnes vydal dvě cenová rozhodnutí, cenové rozhodnutí ERÚ č. 9/2016, kterým se mění cenov...