Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Realizace žáruvzdorných vyzdívek na kotlích v Elektrárně Mělník I

Realizace žáruvzdorných vyzdívek na kotlích v Elektrárně Mělník I

Publikováno: 7.7.2016, Aktualizováno: 11.7.2016 08:53
Rubrika: Elektrárny

V roce 2015 dodala společnost DITHERM a.s. pro společnost Alstom (nyní GE) žáruvzdorné vyzdívky pro kotle K1 až K6 v Elektrárně Mělník I. Zakázka souvisela s významným ekologickým projektem v této lokalitě na snížení emisí dusíku – DeNOx. Firma DITHERM dodávala speciální hmoty pro několik uzlů kotle s různými požadavky na odolnost proti působení vysokých teplot. Nejnáročnější požadavky byly přitom kladeny na realizaci vyzdívek práškových hořáků.

Klíčová slova: Ditherm, žáruvzdorné vyzdívky, elektrárna Mělník

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Installing refractory linings in the boilers of Mělník I power plant

In 2015 the company DITHERM supplied refractory linings for boilers K1 to K6 for Alstom (now GE) at the Mělník I Power Plant. The contract coincided with a major environmental project in this area to reduce the emissions of nitrogen – DeNOx. DITHERM supplied special material for several nodes of the boilers with different requirements for resistance to the effects of high temperatures. The most stringent requirements were placed on the installation of linings in the powder burners.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (58x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou  Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou (29x)
Počerady – Čtrnáctidenní technologickou odstávku má za sebou Elektrárna Počerady. Stalo se tak poprvé po pěti letech, co...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (29x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...