Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Projekt obchodního balíčku Tepelná strojovna a koordinační činnost

Projekt obchodního balíčku Tepelná strojovna a koordinační činnost

Publikováno: 23.10.2013
Rubrika: Elektrárny

S firmou BFS Energo, a.s. nás seznámil jeden ze subdodavatelů projektu výstavby bioelektrárny v Kutné Hoře. Bylo to v době, kdy projekt bioelektrárny byl již ve fázi vydaného stavebního povolení stavby. V rámci schůzky s generálním dodavatelem jsme se sešli na společném jednání i se všemi dodavateli, kteří se měli zúčastnit stavby. Po prezentaci naší činnosti a prověření referencí z minulosti naší firmy se společnost BFS Energo rozhodla, abychom zajistili obchodní balíček OB4 Tepelná strojovna (OB4). Generální dodavatel současně hledal i firmu, která má zkušenosti z investiční výstavby v energetice a je schopna provádět koordinaci jednotlivých OB. V článku je uvedeno členění, rozsah projektu a řešení engineeringu, za což zodpovídala firma Inteka Brno, spol. s r.o.

Klíčová slova: bioelektrárna, BFS Energo, investiční výstavba

Celý článek (autoři: Ing. Petr Košťál, Ing. Vojtěch Malásek, INTEKA Brno spol. s r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Project of the business package Heating Plant and coordination activity

One of the subcontractors of the project for building the bio power plant in Kutná Hora introduced us to the company BFS Energo, a.s. This was at a time when the bio power plant project was already in the phase of having received the building permit. During the meeting with the general supplier, we also held a joint meeting with all suppliers to be taking part in the construction project. After presenting our activities and verification of our company's past references, the company BFS Energo decided for us to acquire the business package OB4 Heat Turbine Room (OB4). The general supplier was also looking for a company with experience in investment construction in power generation and would be capable of performing coordination of individual business packages. The article lists the breakdown, scope of the project and engineering solution, for which the competent company was Inteka Brno, spol. s.r.o.

Проект коммерческого предложения машинного зала Теплостанции и координационная деятельность

С фирмой BFS Energo, a.s. нас познакомил один из субпоставщиков проекта строительства биоэлектростанции в Кутной Горе. Это происходило в то время, когда проект был утвержден и фирма получила разрешение на строительство. В рамках встречи с генеральным подрядчиком мы приняли участие в обсуждении проекта со всеми поставщиками, которые должны были принять участие в строительстве. После презентации нашей деятельности и проверки отзывов о реализованных нами проектах, фирма BFS Energo решила, что мы будем обеспечивать реализацию коммерческого предложения ОВ4 Машинный зал Теплостанции(ОВ4). Генеральный подрядчик одновременно искал и фирму, которая имеет опыт инвестиционного строительства в области энергетики, способна обеспечить координацию работ при реализации отдельных коммерческих предложений. В статье приводится членение, объем проекта и решения инжиниринга, за что отвечала фирма Inteka Brno, spol. s r.o.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (37x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...
Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou  Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou (31x)
Počerady – Čtrnáctidenní technologickou odstávku má za sebou Elektrárna Počerady. Stalo se tak poprvé po pěti letech, co...