Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Malé jaderné reaktory mohou uspět v teplárenství

Malé jaderné reaktory mohou uspět v teplárenství

Publikováno: 5.5.2016
Rubrika: Jaderné

Škála využití malých reaktorů v podmínkách České republiky je poměrně široká: od náhrady uhelných elektráren, přes teplárenství, až po stabilizaci budoucí rozvodné sítě založené na decentralizaci a obnovitelných zdrojích. Vývoj malých reaktorů investičně podporují především USA, Velká Británie a Rusko, české jaderné firmy by se mohly podílet na výstavbě a dodávkách technologií.

Klíčová slova: jaderný reaktor, teplárenství

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Small nuclear reactors can be successful in the heating industry

The spectrum of utilisation of small reactors in conditions of the Czech Republic is relatively extensive: from the replacement of coal power plants, the heating industry to the stabilisation of the future distribution network based on decentralised and renewable sources. The USA, Great Britain and Russia are investing in the development of small reactors while Czech nuclear companies could contribute to the construction and delivery of technology.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Období odstávek je z pohledu bezpečnosti nejrizikovější,“ (64x)
… uvedl v rozhovoru pro časopis All for Power Ing. Zbyněk Zelinka, vedoucí útvaru Jaderná bezpečnost v jaderné el...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (60x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Dodávky čerpacích zařízení v rámci dostavby 3. a 4. bloku JE Mochovce (58x)
SIGMA GROUP a.s. se sídlem v Lutíně figuruje v rámci dostavby 3. a 4. bloku slovenské jaderné elektrárny Mochovce (MO34)...