Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Třinecké železárny přidají 4 % svým zaměstnantům ke mzdě

Třinecké železárny přidají 4 % svým zaměstnantům ke mzdě

Publikováno: 31.12.2015
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Firemní zpravodajství

S vyšším výdělkem mohou od ledna příštího roku počítat zaměstnanci Třineckých železáren. Vedení hutě se dohodlo s odborovou organizací ZO OS KOVO TŽ na navýšení mezd o 4 % ze základny. Pokud se bude firmě dařit, mohou zaměstnanci očekávat další navýšení ve výši 2 %. To ale závisí na případném překročení plánovaného hospodářského výsledku.

Reálně to znamená, že zaměstnancům Třineckých železáren (TŽ) vzrostou v roce 2016 mzdy v průměru o 1 050 korun měsíčně, z toho je základem navýšení tarifních tříd v průměru o 450 korun. Pokud se firmě bude dařit, mohou zaměstnanci očekávat v průběhu roku odměny za dobré hospodářské výsledky. Pracovníkům hutě budou i v roce 2016 náležet benefity  v podobě příspěvků na stravování, penzijního připojištění, poukázek na relaxační aktivity v hodnotě převyšující 3,5 tisíce korun a mnoho dalších výhod nad rámec zákoníku práce. Zaručuje to nová kolektivní smlouva, která platí následující tři roky.

Letošní vyjednávání kolektivní smlouvy bylo oproti minulému roku odlišné. „Vyjednávali jsme základní část kolektivní smlouvy, která je platná po dobu tří let a následně přílohy související s kolektivní smlouvou. Pro příští rok jsme si nastavili priority vyjednávání: maximální zvýšení základního růstu, navýšení tarifu, odměna za nepřetržitost pro směnové zaměstnance a další záležitosti. Dnes můžu konstatovat, že se nám podařilo pro zaměstnance Třineckých železáren dohodnout solidní nárůst mezd a další výhody,"komentoval výsledek dohody předseda ZO OS KOVO TŽ František Ligocki.

„Každý rok si firma musí vybojovat své místo na trhu. To, že máme plné výrobní kapacity a daří se nám udržet si pozici největšího výrobce oceli v Česku, není samozřejmostí. Všem zaměstnancům proto patří obrovské poděkování za jejich odvedenou práci a vynaložené úsilí. Věřím, že i příští rok se nám bude dařit tak, abychom fabriku rozvíjeli pro příští generace," dodává k tomu generální ředitel TŽ Jan Czudek.

Z jeho slov vyplývá, že i v dobrých časech je třeba být opatrný a hospodařit rozumně. Huť bude i letos investovat do obnovy výrobních zařízení, vydělat si musí také na ekologický provoz a zlepšování kvality výrobků. Třinecké železárny plánují do roku 2019 investovat do modernizace a obnovy zařízení asi 12 miliard korun. Z toho 2 miliardy představují ekologické akce.

Průměrná mzda v letošním roce v třinecké huti přesáhne 29 tisíc korun, což je o téměř 5 tisíc více než očekávaný průměrný výdělek v Moravskoslezském kraji podle dat Českého statistického úřadu.

Novou podobu kolektivní smlouvy podepsali dnes ráno předseda ZO OS KOVO TŽ František Ligocki a generální ředitel firmy Jan Czudek. Podpis připojili také ředitel pro personalistiku a administrativu Ivo Žižka, místopředseda ZO OS KOVO TŽ Vladislav Heczko a předseda odborové organizace provozu Válcovna trub v Ostravě Martin Frömel.

V české hutní firmě se uplatňuje několikastupňový systém hodnocení, který zahrnuje také motivaci k dalšímu vzdělávání i pracovním výkonům. V Třineckých železárnách pracuje 7 100 lidí, a to včetně provozů v Ostravě – Vítkovicích, Starém Městě a Závodu sochorová válcovna v Kladně a Univerzální tratě v Bohumíně.

 

 

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (60x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...