Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Klasické    Nová investice Energetiky Třinec má zlepšit ovzduší v regionu

Nová investice Energetiky Třinec má zlepšit ovzduší v regionu

Publikováno: 27.12.2010
Rubrika: Klasické, Firemní zpravodajství

Třinec (Frýdecko-Místecko) 27. prosince (ČTK) - Společnost Energetika Třinec, která je dceřinou firmou Třineckých železáren, dokončila jednu z největších ekologických investic. Do provozu uvedla nový kotel v teplárně za téměř 300 milionů korun, který nahradil staré zařízení. Ekologičtější kotel má pomoci zlepšit ovzduší na Třinecku. ČTK to sdělila mluvčí Třineckých železáren Dušana Chreneková.
 

Třinecko podobně jako Ostravsko a Karvinsko patří k nejvíce znečištěným regionům v zemi. "Jedna z největších investic Energetiky Třinec za posledních deset let minimalizuje ztráty hutních plynů, umožní navýšit výrobu elektřiny a samozřejmě splňuje nejpřísnější emisní limity," uvedla Chreneková. Nový kotel nahradil starší typ, čímž se podle ní sníží emisní zatížení regionu. Energetika Třinec dodává teplo a elektrickou energii pro hutní výrobu a současně zajišťuje dodávku tepla pro město Třinec.
Záměrem investice bylo nahradit starý kotel novým zařízením o vyšším výkonu a lepší účinnosti. "Jedná se o zařízení, které spaluje hutní topné plyny - vysokopecní, koksárenský a konvertorový, což jsou druhotné energetické zdroje. Dochází tím k úspoře primárních paliv," uvedl ředitel a předseda představenstva Energetiky Třinec Petr Matuszek. Třinecká energetická firma investovala v uplynulých deseti letech do ekologie 250 milionů korun z celkových investic 1,5 miliardy. V současné době zaměstnává 370 lidí. Loni vytvořila zisk 132 milionů korun při tržbách 2,462 miliardy korun.

Společnost AF POWER agency a.s. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno. Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (57x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (50x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (39x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...