Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Třinecké železárny pořádají přehlídku nejnovější vědy a techniky

Třinecké železárny pořádají přehlídku nejnovější vědy a techniky

Publikováno: 26.11.2015
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Mezinárodní výstavu technických novinek, patentů, vynálezů, nových technologií a technického pokroku připravují ve spolupráci s Českou hutnickou společností (ČHS, z.s.) Třinecké železárny. Vystavovatelé z celého světa se do Třince sjedou v červnu příštího roku. Akce nazvaná INVENT ARENA je jedna z mnoha výstav pod patronací Mezinárodní federace vynálezců a zlepšovatelů (IFIA).

„INVENT ARENA do Třince shromáždí absolutní novinky, které čekají na uvedení do praxe. Chceme propagovat a ukázat všem zájemcům o vědu, techniku a inovace nejnovější domácí a světové trendy. Jsme hrdí na to, že se můžeme na takové světové přehlídce špičkových technologií podílet,“ říká generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek.  

Návštěvníci se mohou těšit na ukázku nejnovějších světových technických novinek, vynálezů a technologií, a to v oblasti hutnictví, energetiky, strojírenství, dopravy, stavebnictví i ekologie. V třinecké WERK ARENĚ však nebudou chybět ani vynálezy v oborech jako jsou chemie, zemědělství, zdravotnictví, telekomunikace, automatizace a další. Nejlepší exponáty budou v jednotlivých kategoriích oceňovány.

„Třinec se tak zařadí k řadě měst, kde mají tyto výstavy tradici, ať už jde o Moskvu, Varšavu, Istambul nebo Ženevu. Podpora ze strany světové organizace IFIA je v jistém smyslu ocenění přístupu vedení třinecké hutě k problematice vynálezcovství a zlepšovatelství, kde se dosahované výsledky řadí na přední místa nejen u nás, ale i mezi ostatními hutními podniky ve světě,“ uvádí za pořadatele z ČHS, z.s. Jan Kobielusz. Dodává, že součástí akce budou také odborné semináře, tematicky zaměřené na propagaci ochrany duševního vlastnictví nebo podpory mladých inovátorů. V rámci INVENT ARENY proběhne také čtvrtý ročník mezinárodních řemeslnických her učňů základních a středních škol z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska, Německa a Rakouska.

Čestný patronát nad touto výstavou drží mezi jinými místopředseda vlády ČR pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš a ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová a další. 

Přehlídku nejnovější vědy a techniky organizují TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s., a Česká hutnická společnost, z. s., ve spolupráci s TRISIA, a.s. a Ostravské výstavy, a.s. Odbornou garanci zajišťuje ÚPV- Úřad průmyslového vlastnictví Praha a ČSVZ – Český svaz vynálezců a zlepšovatelů. Veškeré další informace k výstavě jsou průběžně publikovány na internetových stránkách www.inventarena.cz. Výstava se uskuteční ve dnech 16. a 17. června 2016.

Pozvánka ke stažení zde.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (61x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (61x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (58x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...