Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Teplárna RWE snížila tepelné ztráty při výrobě i distribuci

Teplárna RWE snížila tepelné ztráty při výrobě i distribuci

Publikováno: 20.6.2016
Rubrika: Teplárenství, Rozhovory

RWE investovala 71 milionů korun do modernizace teplárny v Králově Dvoře u Berouna. Kompletní rekonstrukce a rozšíření dosavadního provozu zvýší spolehlivost dodávek elektřiny a tepla do bezmála 5 000 domácností. Zefektivnění výroby a distribuce by mělo vést k poklesu cen v následujících letech. O rozhovor jsme požádali Zdeňka Kaplana, předsedy jednatelů, RWE Energo, s.r.o.

Klíčová slova: RWE, teplárna

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Naplňují se předpoklady, že modernizace umožní snížení cen pro obyvatele Berounska?

Jeden ze základních cílů modernizace nejen teplárny, ale i části přidružených rozvodů, bylo snížit tepelné ztráty jak při výrobě, tak i při distribuci. Redukce ztrát spolu se zefektivňováním vlastního provozu a údržby zařízení jsou základními předpoklady pro úpravu cen směrem dolů. A tyto předpoklady jsme již promítli do předběžných cen.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
„Mezi jednotlivými patry pyramidy nakládání s odpady chybí motivace a jasné sankce,“„Mezi jednotlivými patry pyramidy nakládání s odpady chybí motivace a jasné sankce,“ (46x)
uvedl v rozhovoru pro časopis All for Power Ing. Jiří Kratochvil, ředitel společnosti, SAKO Brno, a.s....
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (41x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...