Nacházíte se:  Úvod    Paliva    Plyn    RWE vytvořila novou firmu pro výrobu elektřiny a tepla

RWE vytvořila novou firmu pro výrobu elektřiny a tepla

Publikováno: 2.6.2013
Rubrika: Plyn

Skupina RWE sloučila výrobu tepla a elektřiny spolu s aktivitami v oblasti bioplynu a stlačeného zemního plynu (CNG) do nové společnosti RWE Energo. Vytvoření této společnosti je součástí restrukturalizace aktivit skupiny RWE v Česku. Dnes to v tiskové zprávě uvedl mluvčí RWE Martin Chalupský.

RWE Energo vzniklo fúzí společností RWE Plynoprojekt a KA Contracting ČR. Pod novou společnost spadá 28 provozů s 90 zaměstnanci a deset plnicích stanic CNG. Celkově RWE Energo zajišťuje zákazníkům roční dodávky v objemu 900.000 gigajoulů tepla a 60.000 megawatthodin elektřiny.
"Naším hlavním úkolem je vybudovat prosperující firmu, která bude stavět další zdroje a vyrábět elektřinu s teplem. Na trhu také hledáme zajímavé projekty k akvizici. Stávající provozy optimalizujeme instalací kogeneračních jednotek, což se pozitivně projevuje na efektivitě a ekonomice výroby energií," uvedl generální ředitel RWE Energo Pavel Bartl.
Skupina RWE na přelomu roku oznámila, že hodlá reorganizovat svou strukturu v ČR do čtyř oblastí: obchod s elektřinou a zemním plynem včetně zákaznického servisu, výroba elektřiny a tepla, skladování plynu a distribuce plynu a správa sítí. Vytvoření RWE Energo je součástí této reorganizace.
Skupina RWE je nejsilnějším hráčem na českém trhu s plynem. Dodává v ČR zemní plyn více než dvěma milionům zákazníků. V roce 2011 činil čistý zisk skupiny v Česku 14,1 miliardy korun.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Plovoucí elektrárna na japonský způsob (28x)
Japonsko hledá způsoby a místa kde a jak postavit elektrárny, které by neohrozilo zemětřesení ani vlny tsunami. U pobřež...
RWE Transgas se chystá postavit elektrárnu poblíž Prahy (22x)
(Zdroj: idnes.cz) - Plynárenská skupina RWE Transgas chce postavit paroplynovou elektrárnu poblíž Prahy u Mochova na Čel...
V Hannoveru dnes proběhlo pracovní setkání Viktora Zubkova, předsedy výboru ředitelů Gazpromu a Ulricha Hackenberga, člena výkonného výboru Volkswagenu (21x)
Obě společnosti se dohodly na spolupráci při dodávkách plynu pro závodní turnaj vozů poháněných výlučně zemním plynem. P...