Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    RWE expanduje na středoevropských trzích

RWE expanduje na středoevropských trzích

Publikováno: 20.7.2015
Rubrika: Tiskové zprávy, Firemní zpravodajství, Plyn

>     Vstup na trh s plynem v Maďarsku

>     V Polsku RWE nově nabízí plyn také malým a středním podnikům

>     Reorganizace aktivit na Slovensku pomůže posílit pozici na slovenském trhu

Po nedávném vstupu na chorvatský a rumunský trh s plynem RWE dále rozvíjí svůj plynový byznys a nyní expanduje v zemích střední Evropy. Spolu s elektřinou nově RWE nabízí zemní plyn firemním zákazníkům v Maďarsku. Po loňském úspěšném vstupu na polský trh s plynem RWE nyní proniká do segmentu malých a středních podniků. RWE posiluje svou pozici také na Slovensku, kde reorganizuje své aktivity na trhu s plynem a elektřinou.

Klíčová slova: RWE, zemní plyn

Jdeme dál cestou udržitelného růstu v oblasti dodávek elektřiny a zemního plynu. Posilujeme pozici ve svém klíčovém středoevropském regionu. Při současné expanzi využijeme detailní znalost trhu, zákazníků a jejich potřeb a další bohaté zkušenosti, které máme jako jeden z největších dodavatelů plynu ve střední a východní Evropě,“ řekl Martin Herrmann, CEO RWE East.

Po zásadní proměně maďarského plynárenství, jejíž součástí bylo i převedení prodeje plynu domácnostem zpět do státních rukou, RWE vstupuje na maďarský trh s plynem prostřednictvím své dcery a dodavatele elektřiny ELMÜ-ÉMÁSZ. V průmyslovém segmentu RWE plánuje získat v následujících letech 10 – 15% podíl na trhu.

Naší velkou konkurenční výhodou je, že na maďarském trhu nezačínáme od nuly. ELMÜ-ÉMÁSZ je tradiční dodavatel elektřiny a zákazníci nás dobře znají. Podobně jsme postupovali při našem vstupu na český trh s elektřinou,“ vysvětlil Herrmann.

Na polském trhu s plynem RWE působí od loňského roku a RWE Polska v současnosti zajišťuje dodávky už pro 50 velkých firem. Postupná liberalizace trhu s plynem nyní umožňuje RWE rozšířit nabídku také do segmentu malých a středních podniků.

Na Slovensku RWE reorganizuje své aktivity. Cílem je integrovat RWE Gas Slovensko do společnosti Východoslovenská energetika (VSE) a vytvořit silného celonárodního hráče. Obě firmy dosud na slovenském trhu podnikaly samostatně. Ve VSE drží RWE od roku 2003 49% podíl.

V rámci připravované reorganizace RWE Česká republika odprodá svou stoprocentní dceru RWE Gas Slovensko společnosti VSE Holding, která vlastní i VSE. Po sjednocení společností bude RWE schopná nabízet plyn i elektřinu z jediného zdroje pro zákazníky na celém Slovensku. „Jedná se o důležitý krok, který nám umožní posílit naši pozici na slovenském energetickém trhu,“ dodává Martin Herrmann.

RWE East je dceřinou společností RWE AG se sídlem v Praze. Tato divize koncernu RWE pro střední, jihovýchodní Evropu a Turecko řídí majetkové účasti v České republice, v Polsku, na Slovenstku, v Maďarsku, v Chorvatsku, v Rumunsku a v Turecku. RWE East za rok 2013 vykázala tržby ve výši 4,7 miliard eur a provozní výsledek 862 milionů eur.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (55x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (55x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Americký jaderný dozor udělil licenci reaktoru AP1000 od Westinghouse (52x)
Společnost Westinghouse Electric Company získala od americké komise pro regulaci jaderných zdrojů pro svůj tlakovodní re...