Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Plynové    Nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady - projekt

Nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady - projekt

Publikováno: 24.4.2011
Rubrika: Plynové, Elektrárny

V současné době vrcholí přípravy na zahájení výstavby nového energetického zdroje Skupiny ČEZ v České republice, paroplynové elektrárny (PPC) o výkonu 840 MWe, která bude umístěna v areálu stávající uhelné elektrárny v Počeradech (elektrárna byla postavena společností ŠKODA PRAHA v letech 1970 až 1977. V současnosti má v provozu pět uhelných bloků o jednotkovém výkon 200 MW, jeden blok je odstaven). Jde o první projekt svého druhu nejen ve Skupině ČEZ, ale též v České republice. Generálním dodavatelem celého projektu a výstavby je společnost ŠKODA PRAHA Invest s.r.o. (ŠPI), investorem je společnost ČEZ, a. s. Zahájení stavebních prací je plánováno na 1. 4. 2011. Autor v článku přibližuje projektovou přípravu, tvorbu projektové dokumentace, popisuje zapojení zdroje, strojní část a nejdůležitější části nové elektrárny, chladicí systém, vodní hospodářství, vyvedení výkonu a stavební část.

Celý článek Ing. Jana Šimůnka, hlavního inženýra projektu, ŠKODA PRAHA Invest s.r.o., který vyšel v časopise All for Power č. 1/2011 najdete v náhledovém formátu dále:

Strana 1

Strana 2

Strana 3

Strana 4

Strana 5

Strana 6

Strana 7

Strana 8

Pokud máte zájem o tištěný časopis All for Power, využijte možnost objednávky zde.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (61x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (41x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (34x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...