Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Klasické    Analýza praskání komory přehříváku kotle

Analýza praskání komory přehříváku kotle

Publikováno: 9.1.2015
Rubrika: Klasické

Příspěvek je věnován konkrétnímu případu výskytu trhlin mezi můstky nátrubků komory přehříváku, kdy docházelo k jejich postupnému růstu. Po několika letech provozu došlo k perforaci komory a k úniku pracovního média. Tento případ byly řešení pomocí numerických metod, kdy bylo využito jak CFD, tak i MKP.

Celý článek (autoři: Ing. Richard Nekvasil, Ph.D., doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D., Ústav procesního a ekologického inženýrství, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Boiler reheater chamber cracking analysis

The article deals with a specific case of cracks appearing between bridges of the reheater chamber pipe fittings when they gradually began to increase. Several years of operation resulted in perforation of the chamber and a leak of the process medium. This case involved solutions with the aid of numerical methods using CFD and MKP.

Анализ трещин камеры перегрева котла

Статья посвящена конкретному случаю возникновения трещин между мостками и насадками камеры перегрева, где происходило постепенное увеличение этих трещин. После нескольких лет эксплуатации произошла перфорация камеры и утечка рабочей среды. Эти проблемы были устранены при помощи нумерических методов, когда были использованы CFD и MKP.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Paroplynová elektrárna KA26 od společnosti Alstom - Odpověd na současné potřeby trhu je dodávka optimalizované elektrárny na klíč (40x)
Firma Alstom zaujala na energetickém trhu pozici dodavatele elektrárny na klíč. Tato pozice umožňuje Alstomu spojit znal...
Dodávka kotle pro nový superkritický blok v Elektrárně LedviceDodávka kotle pro nový superkritický blok v Elektrárně Ledvice (38x)
Obecně se říká, že kotel je srdcem každé tepelné elektrárny. A to nejen z důvodu, že generuje páru, která pohání ostatní...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (33x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...