Nacházíte se:  Úvod    Kogenerace, decentrální energ.    3000 kogeneračních jednotek od firmy TEDOM

3000 kogeneračních jednotek od firmy TEDOM

Publikováno: 25.9.2013
Rubrika: Kogenerace, decentrální energ., Tiskové zprávy

Společnost TEDOM, přední český výrobce kogeneračních jednotek, vyrobil již 3000. zařízení pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla. Pokračuje tak v úspěšných dodávkách jednotek nejen na český trh. Její obrat v loňském roce dosáhl 2,29 miliardy korun a zisk před zdaněním 73 mil. Kč. TEDOM slaví úspěchy také na zahraničních trzích – jedním z největších byla stavba energocentra na letiště v Sydney v hodnotě 370 mil. Kč. Zároveň dodává jednotky zákazníkům ve Velké Británii, Turecku, USA či Rusku.

Klíčová slova: TEDOM, kogenerační jednotka

Kogenerační jednotka TEDOM Quanto D770 byla slavnostně uvedena do provozu v nově vybudované kotelně v Tišnově, kterou provozuje společnost TEPLO T. Jednotka bude zásobovat teplem sídliště Hony za Kukýrnou a Květnice, vyrobená elektřina bude dodávána do sítě.

TEDOM je největším českým výrobcem kogeneračních jednotek, který se úspěšně prosadil i v desítkách zemí světa. TEDOM a.s. sídlí v Třebíči a zaměstnává kolem 500 pracovníků. Kogenerační jednotky jsou zařízení pro společnou výrobu elektřiny a tepla. Jedná se o vysoce účinnou výrobu, při níž se efektivně využívá teplo, které vzniká při výrobě elektřiny.

V letošním roce dosáhl Tedom také úspěchu v soutěži českých exportérů HSBC Grant. Zvítězil s projektem exportu kogeneračních jednotek do logistického centra v Rusku.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (51x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (49x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...
Dodávky technologie, elektrotechnických zařízení a měření a regulace za zhruba půl miliardy korun (44x)
V rámci projektu „Ekologizace a obnova teplárny v Plané nad Lužnicí“ probíhá dodávka, instalace a uvedení do provozu nov...