Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Kogenerační jednotky TEDOM pronikají do USA

Kogenerační jednotky TEDOM pronikají do USA

Publikováno: 21.1.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Energetické strojírenství

Společnost TEDOM, přední český výrobce a exportér kogeneračních jednotek, v současné době pracuje na dvou nových projektech v USA. Jeden z nich je určen pro vodní ráj u hotelu Holiday Inn ve Fitchburgu ve státě Massachusetts. Jedná se o kontejner se dvěma kogeneračními jednotkami TEDOM o elektrickém výkonu 2x 148 kW.

Klíčová slova: kogenerační jednotka, TEDOM

Druhá dodávka je pro zpracovatele masa v Suttonu, také v Massachusetts. Jde opět o kontejner, tentokrát však s jedním gensetem TEDOM o elektrickém výkonu 148 kW. Tento projekt je zvláštní tím, že místo tepla bude zákazníkovi dodáván chlad pod bodem mrazu, potřebný pro jeho výrobní proces.
Realizace obou projektů se opírá o investiční podporu státu Massachusetts, kterou poskytují zdejší elektroenergetické společnosti pro projekty s vysokou účinností využití paliva. V jarních měsících roku 2013 proběhnou v místech instalací testy emisí, připojení do sítě a spuštění provozu. Jedná se o první referenční projekty, které by měly napomoci při získávání dalších zakázek především ve státech Nové Anglie (Massachusetts, Connecticut, New Hampshire, Rhode Island, Vermont a Maine), ale například i v New Yorku a New Jersey.

TEDOM je předním světovým výrobcem kogeneračních jednotek, který se úspěšně prosadil ve 40 zemích na 4 kontinentech. Za 21 let své existence instaloval TEDOM téměř 3000 kogeneračních jednotek o celkovém elektrickém výkonu 700 MW. TEDOM a.s. sídlí v Třebíči, zaměstnává přes 500 pracovníků a jeho roční obrat poslední 3 roky trvale převyšuje 2 miliardy Kč.

Kogenerační jednotky jsou energeticky úsporná zařízení pro společnou výrobu elektřiny a tepla.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (67x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (44x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...