Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Ve Francii postaví vodovod z ostravských trubek

Ve Francii postaví vodovod z ostravských trubek

Publikováno: 18.4.2013, Aktualizováno: 16.5.2013 12:51
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Společnost ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, uzavřela významnou zakázku v hodnotě několika desítek milionů korun na dodávku vodovodních trubek s polypropylenovým povlakem pro rozsáhlý projekt výstavby přivaděče pitné vody na severu Francie. Deset kilometrů spirálově svařovaných trubek s vnitřní cementovou izolací a vnějším polypropylenovým povlakem dodá ostravská rourovna v průběhu dubna a května.

Klíčová slova: vodovodní trubky, přivaděč vody, ArcelorMittal

Celková délka vodovodu s názvem Noreade, který povede do města Lille, je 66 kilometrů. „V letošním roce proběhne výstavba prvních přibližně 30 kilometrů, z nichž naše rourovna dodá třetinu. Jednáme také o další spolupráci na rok 2014, kdy je v plánu dostavba přivaděče,“ uvádí Zuzana Blahútová, ředitelka pro prodej a marketing AMTPO.
Spirálově svařované ocelové trubky s vnějším průměrem 711,0 mm a tloušťkou stěny 7,1 mm pro přepravu pitné vody jsou zvnitřku opatřeny vystýlkou cementovou maltou. Zvnějšku je nanesena třívrstvá polypropylenová izolace, kterou v AMTPO po úspěšném testování zavedli nově v letošním roce jako ochranu proti korozi i mechanickému, tepelnému nebo chemickému poškození během skladování, přepravy, instalace a provozu. Polypropylenová izolace je také odolná proti teplotám od minus 20 až do plus 110 °C. Jeden konec trubky je navíc upraven na tzv. hrdlovaný spoj pro snadnější montáž při spojování trubek.

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava a.s. je největším výrobcem trubek v České republice. Nosným výrobkem jsou bezešvé trubky v provedení trubek hladkých, závitových, přírubových a olejářských. Společnost dále vyrábí svařované trubky se šroubovicovým svarem pro plynárenský průmysl. Roční kapacita výroby bezešvých a svařovaných trubek je 320 000 tun. ArcelorMittal Tubular Products Ostrava má 1047 zaměstnanců a je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a.s.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (68x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (53x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (43x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...