Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Zahájení výstavby 3 MW větrné elektrárny na Kladensku

Zahájení výstavby 3 MW větrné elektrárny na Kladensku

Publikováno: 22.7.2007, Aktualizováno: 12.7.2022 13:23
Rubrika: Tiskové zprávy, Větrné

Společnost ČKD Blansko Wind začíná s realizací výstavby větrných elektráren v katastru Obce Pchery na Kladensku.

„V srpnu zahájíme stavební práce na první 3MW větrné elektrárně v ČR. Bude to nejvýznamnější větrná elektrárna, která u nás byla doposud postavena“ vyjádřil se nám ředitel realizace projektů ČKD Blansko Wind, Ladislav Mitura.

ČKD Blansko Wind, dceřiná společnost ČKD Blansko Holding, ve svých větrných elektrárnách používá osvědčenou finskou technologii WinWinD. Výrobce technologie společnost WinWinD, zaujímá třetí místo mezi světovými výrobci v dodávkách VTE nad 2,5 MW. Turbína typu WWD-3 patří mezi vůbec první stroje s výkonem 3 MW. Od roku 2004 bylo již instalováno celkem 18 turbín tohoto typu a během provozu byla ověřena jejich vysoká spolehlivost. Srdce turbíny tvoří technologie Multibrid, kombinující spolehlivost přímého pohonu a kompaktnost tradičních řešení vysokorychlostních převodových systémů. Nízké otáčky společně s vhodným nadimenzováním zaručují spolehlivost a vysokou provozuschopnost větrné elektrárny.

„Pokroková technologie Multibrid, zaručující vysokou spolehlivost provozu VTE, vysoký jednotkový výkon a termíny dodání jsou hlavní konkurenční výhody námi dodávaných větrných elektráren“ uvedl Rostislav Lesniak, obchodní ředitel společnosti ČKD Blansko Wind.

ČKD Blansko Wind, kromě výroby a instalace zajišťuje rovněž následný servis a údržbu větrných elektráren.

ČKD Blansko Holding, je přímým pokračovatelem ČKD Blansko, strojírenské firmy s bohatou historickou tradicí. Počátky strojírenské výroby v místě sídla společnosti se datují od roku 1698. Od té doby se původní podnik přetransformoval v dnešní zákaznicky orientovanou společnost, která zaměstnává téměř šest stovek zaměstnanců. ČKD Blansko se již více než 100 let specializuje v produkci vodních turbín a poskytuje kompletní hydrotechnické vybavení vodních elektráren dle různých požadavků a specifik zákazníka. Významnou obchodní oblast tvoří rovněž těžké svislé soustruhy, tzv. karusely. Tyto soustruhy společnost sama využívá při obrábění rotačních dílů vodních turbín, což významně přispívá k ověřování jejich spolehlivosti, životnosti i k získávání zkušeností a poznatků pro jejich další rozvoj. Dceřiná společnost ČKD Blansko Wind se specializuje na dodávku moderních větrných elektráren na klíč. Ve spolupráci s finským partnerem nabízí jedno z nejmodernějších řešení v oblasti větrných elektráren využívajících planetovou převodovku Multibrid. Výrobní možnosti podniku umožňují zabývat se rovněž opracováváním svařenců podle specifických potřeb zákazníka. Turbíny, soustruhy a svařence z ČKD Blansko Holding jsou využívány po celém světě a nesou pečeť kvality českého strojírenství.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...
Spotřeba elektřiny v ČR v pololetí vzrostla o 4 procenta (32x)
Lidé a firmy v tuzemsku v první polovině letošního roku spotřebovali o čtyři procenta více elektrické energie než za ste...