Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Vznikla nová společnost Strojírny a stavby Třinec

Vznikla nová společnost Strojírny a stavby Třinec

Publikováno: 11.9.2013, Aktualizováno: 12.9.2013 08:34
Rubrika: Tiskové zprávy

Počátkem září vstupuje do světa strojírenství akciová společnost Strojírny a stavby Třinec. Vznikla sloučením dvou dceřiných společností Třineckých železáren.

Jedna z fúzujících společností, dceřiná firma Strojírny Třinec, byla rozdělena na dvě části - Drobné kolejivo, které se sloučilo s mateřskou firmou, a na Strojírny, které se spojily s firmou D5. Cílem procesu bylo zejména zvyšování efektivity řízení, zjednodušení řídících, komunikačních i výrobních procesů. V neposlední řadě bude nová firma pracovat na rozšiřování portfolia svých výrobků a jejich umístění na české i zahraniční trhy.  „Počet zaměstnanců zůstane i po sloučení obou subjektů zachován. Velmi si ceníme schopných a kvalifikovaných pracovníků, kteří jsou jedním z předpokladů dosažení stabilního postavení na domácím i zahraničním trhu,“ potvrdil předseda představenstva a ředitelspolečnosti Ing. Miroslav Kovářík.

Firma Strojírny a stavby Třinec směřuje svou činnost především v oblasti výroby pro strojírenský, hutní, energetický a loďařský průmysl. Firma nyní zaměstnává přes 1 500 lidí. Roční obrat předpokládá ve výši 1,5 miliardy korun.

Ing. Miroslav Kovářík

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (67x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (44x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...
Martin Apko z ČEPS povede CAO (Central Allocation Office GmbH) (41x)
Martin Apko, ředitel sekce Energetický obchod společnosti ČEPS, a.s, odchází v těchto dnech řídit koordinovanou auk...