Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Výhody sklolaminátových potrubí a jejich užití v energetice

Výhody sklolaminátových potrubí a jejich užití v energetice

Publikováno: 4.4.2016
Rubrika: Technologie, materiály

Sklolaminátové trubky (GRP) se vyrábějí ve světě od roku 1955 a to například na bázi polyesterových, epoxidových a vinylesterových pryskyřic, vyztužených skelnou tkaninou.

Klíčová slova: Polytex, sklolaminátové trubky

Celý článek (autor: Ing. Miroslav Kubica, POLYTEX COMPOSITE, s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Advantages of Fiberglass Pipes and their Use in Energy Engineering

Fiberglass pipes (GRP) have been manufactured worldwide since 1955, for example based on polyester, vinyl ester and epoxy resin reinforced with glass fabric.

Преимущества стеклопластиковой трубы и ее использование в энергетике

Стеклопластиковые трубы (GRP) изготавливаются в мире с 1955 году, а именно, например, на основе полиэстеровых, эпоксидных и винилэстеровых смол, армированных стеклотканью.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

     

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (60x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (39x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...