Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Sklolaminátové nádrže a jejich užití v energetice

Sklolaminátové nádrže a jejich užití v energetice

Publikováno: 20.1.2015
Rubrika: Technologie, materiály

Sklem vyztužené termosetické kompozity si našly v energetice své pevné místo. Kompozity zcela ovládly tzv. zatrubnění odsiřovacích jednotek tepelných elektráren, prosadily se v oblasti velkoprůměrových kouřovodů a komínů a v neposlední řadě našly své pevné místo v segmentu skladovacích a procesních nádrží. Z těchto důvodů převážná část výroby firmy Polytex Composite s.r.o. je směřovaná pravě do této oblasti. V článku je uvedeno několik konkrétních příkladů použití.

Klíčová slova: Polytex, termosetické kompozity

Celý článek (autor: Ing. Miroslav Kubica, asistent obchodniho odděleni, POLYTEX COMPOSITE, s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Fibreglass tanks and their use in the energy sector

Glass-lined thermoset composites have found their fixed place in the energy sector. Composites have completely taken over the so-called piping of desulphurisation units of thermal power plants, they have found their place in large stacks and chimneys, and last but not least, they have found their fixed place in storage and process tanks. It is for these reasons that most of the production of Polytex Composite s.r.o. focuses on this area. The article mentions several specific examples of use.

Стекло-ламинатные резервуары и их использование в энергетике

Стеклом укреплённые композитные материалы нашли применение и в энергетике. Композитные материалы полностью овладели трубами обессеривающего оборудования теплоэлектростанций, продвинулись и в области дымоходов и печных труб, заняли своё место в сегменте складских и технологических резервуаров. Поэтому большая часть производственных мощностей фирмы Polytex Composite s.r.o. направлена на производство именно в этой области. В статье приведены конкретные примеры использования композитных материалов.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

    

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (51x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (44x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...