Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Teplárna Otrokovice ukončila topnou sezonu

Teplárna Otrokovice ukončila topnou sezonu

Publikováno: 23.5.2016
Rubrika: Teplárenství

Vzhledem k vývoji počasí a venkovním teplotám ukončila dnes Teplárna Otrokovice topnou sezonu. Společnost zajišťuje dodávky tepla pro města Otrokovice, Napajedla a Zlín – Malenovice.

Klíčová slova: Teplárna Otrokovice, topná sezona

Letošní zima byla opět velmi teplá, ale přece jen o něco chladnější než ta předcházející. Studenější byl leden a březen, naopak v prosinci bylo tepleji a v únoru dokonce teplota překročila pětiletý průměr o 5 °C. 

V meziročním srovnání za období od  října do konce dubna došlo k mírnému nárůstu dodávek tepla. „K navýšení dodávek tepla došlo i díky tomu, že se nám podařilo připojit nové odběratele,“ uvedl předseda představenstva Teplárny Otrokovice Petr Jeník.

Po skončení topné sezony se provádí údržba, opravy a revize technologií i tepelných sítí.

Do konce června bude probíhat generální oprava turbíny a odstavený je i jeden kotel, na kterém se provádí pravidelná údržba. Pokračují také investiční akce, v letošním roce počítá teplárna s investicemi za 70 milionů. „Budeme investovat do projektů na ekologizaci a modernizaci provozu, snížení emisí oxidů dusíku, rozšíření sítí a budování přípojek k novým odběratelům v průmyslovém areálu Napajedla a ve Zlíně-Malenovicích,“ dodal Petr Jeník. 

TEPLÁRNA OTROKOVICE a.s.

Akciová společnost Teplárna Otrokovice zásobuje teplem více než devět tisíc domácností, průmyslové podniky, školy, obchodní centra a další instituce v Otrokovicích, Zlíně – Malenovicích a Napajedlech. K největším odběratelům patří společnost Continental Barum. Teplárna Otrokovice je součástí skupiny Lama Energy Group.

LAMA ENERGY GROUP

LAMA je česká soukromá investiční skupina zaměřená na podnikání v průzkumu, těžbě a obchodu s energetickými komoditami. Mezi českými dceřinými společnostmi holdingu je LAMA ENERGY, která dodává plyn a elektřinu domácnostem i korporátním zákazníkům, LAMA GAS & OIL těží plyn a ropu v České republice, Teplárna Kyjov, virtuální mobilní operátor LAMA MOBILE nebo satelitní televize DIGI TV.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Možnosti udržení malých teplárenských soustav (36x)
Autor v článku popisuje důvody stále častějšího odpojování objektů od systému centrálního zásobování teplem a přibližuje...
Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (31x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Modernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapaModernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapa (28x)
Teplárna závodu Synthesia, a.s. "Zelená louka" zahájila provoz v letech 1953 a 1954. Je provozována celoročně a spolu s ...