Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Teplárna Otrokovice zahájila investici do modernizace svého zdroje a opatření na snížení emisí znečišťujících látek.

Teplárna Otrokovice zahájila investici do modernizace svého zdroje a opatření na snížení emisí znečišťujících látek.

Publikováno: 9.10.2015
Rubrika: Teplárenství

Začátkem října byly zahájeny stavební a montážní práce na kotli K3. Přestože akce recirkulace spalin bude probíhat v topné sezoně, dodávky tepla pro odběratele nejsou  omezeny. Kotel bude po celou dobu v provozu, pouze na konci roku se na nezbytně nutnou dobu odstaví. Tříměsíční zkušební provoz pak začne v lednu příštího roku.

„Do lepšího čištění spalin letos investujeme deset milionů korun. Ekologizace zdroje bude pokračovat i v dalších letech a díky těmto opatřením dojde k dalšímu významnému snížení emisí oxidů dusíku a síry,“ uvedl předseda představenstva Teplárny Otrokovice Petr Jeník.

Teplárna Otrokovice musí do roku 2020 plnit přísné emisní limity, což si vyžádá další investice. Náklady na projekty spojené s ekologizací provozu přesáhnou půl miliardy korun.

TEPLÁRNA OTROKOVICE a.s.

Akciová společnost Teplárna Otrokovice zásobuje teplem na devět tisíc domácností, průmyslové podniky, školy, obchodní centra a další instituce v Otrokovicích, Zlíně – Malenovicích a Napajedlích. K největším odběratelům patří společnost Continental Barum. Teplárna Otrokovice je součástí skupiny Lama Energy Group.

LAMA ENERGY GROUP

LAMA je česká soukromá investiční skupina zaměřená na podnikání v průzkumu, těžbě a obchodu s energetickými komoditami. Mezi českými dceřinými společnostmi holdingu je LAMA ENERGY, která dodává plyn a elektřinu domácnostem i korporátním zákazníkům, LAMA GAS & OIL těží plyn a ropu v České republice a LAMA MOBILE je virtuálním mobilním operátorem. Kromě Teplárny Otrokovice je součástí skupiny Teplárna Kyjov. Významnou část tržeb tvoří obchod s ropnými komoditami a zpracování ropy na severoamerickém trhu. V roce 2015 koupila LAMA satelitní televizi DIGI TV.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (37x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Možnosti udržení malých teplárenských soustav (32x)
Autor v článku popisuje důvody stále častějšího odpojování objektů od systému centrálního zásobování teplem a přibližuje...
Modernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapaModernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapa (31x)
Teplárna závodu Synthesia, a.s. "Zelená louka" zahájila provoz v letech 1953 a 1954. Je provozována celoročně a spolu s ...